Spli’ski Krnjeval je danas svečano otvoren krnjevalskim vjenčanjem i predajom ključeva grada. Nakon Nives Ivanković, Pjerina i Valentine, Ave i Pernara, ovogodišnji par čine pjevač Ante Cash i Miss Dalmacije Martina Mitar koji su kao svadbeni dar, od zamjenice gradonačelnika Jelene Hrgović dobili ključ Grada Splita te zadatak da u slijedećih deset dana očiste Split od svih problema.

VEZANE VIJESTI:
– SPLI’SKI KRNJEVAL Donosimo veliki program ovogodišnjih maškara

Martina je izabrana jer se bavi humanitarnim radom i mirom u svijetu dok je Ante pozvan  da donese keš iz Europske Unije i spasi one koji se još nisu odselili iz Splita zbog ovoga smrada.

– Sve najbolje vas očekuje sljedećih 10 dana. Sve je nezanimljivo, ali mogu recimo izdvojiti svoj koncert koji je u utorak. I bit će u subotu na Zapadnoj obali derneka, bit će svega i svačega! – izjavio je Ante Cash. 

– Novcem iz Njemačke. Donio je novce, ja sam ga čekala svaki dan na štekatu, i kad sam vidila kufer – morala sam past na to , odmah se dogodila ljubav – odgovara Martina na pitanje čime ju je Ante osvojio.

Nova maškarana gradska uprava je podigla zastavu na Pjaci u Staroj Gradskoj Vjećnici, sadašnjoj Krnjevini gdje će se slijedećih dana održavati izložba povijesti Splitskih krnjevala, plesne radionice, salsa i tango pod maskama te radionice za djecu, modna revija.

– Svatko ima svoje viđenje karnevala i ovog smeća po gradu. Netko je navikao u smeću živjeti, netko se bori i razvrstava otpad i onda se svejedno sve strpa u jedan kamion i na Karepovac. Zbog toga smo mi ovaj krnjeval nazvali Krnjepovac i sve u vezi toga radimo u smjeru osvještavanja nas samih, da smo si sami krivi za ovo što smo učinili od grada. Kako kažemo ‘to je naše g****’. U vezi toga smo napravili edukativne predstave za djecu o ekologiji, razvrstavanju smeća i kroz slijedećih godina nadajmo se da će se ljudi osvijestiti jer sve što se dešava u Splitu, samo smo krivi. To je naša poruka – izjavio je organizator Miljen Chovan.