Ženski nogometni klub Split izabran je za najbolju žensku ekipu godine u Dalmaciji, kruna je to odlične godine iza nogometašica Splita koje su osvojile duplu krunu.

Ženski nogomet u Hrvatskoj i dalje je u debeloj medijskoj hladovini pored muškog, a najbolje nogometašice u Hrvatskoj dolaze iz Splita, ŽNK Split osnovan je 2009. godine a u desetoj godini svoga postojanja napravio je pravi podvig, nakon 12 godina dominacija nogometašica Osijeka prošle je godine osvojio kup i prvenstvo.

U tradicionalnom izboru Slobodne Dalmacije Sportsko ime Dalmacije, ponijele su epitet najbolje ženske ekipe Damacije a nakon „obrane titule“ najboljih u Dalmaciji (isti su izbor osvojile i za 2018. godinu) za razgovor smo zamolili jednu od osnivačica kluba i dugogodišnju predsjednicu kluba Vinku Fabjanac

-Svakoj je ekipi želja da bude najbolja, pogotovo u ženskoj konkurenciji, za nas je to veliko priznanje, posebno mi je drago što smo uspjeli osvojiti ovo priznanje drugu godinu zaredom. Svakako nas ohrabruje i za budući rad i imamo motiv više da pokušamo ponoviti uspjeh – istaknula je Vinka Fabjanac.

Prošle ste godine osvojile kup i prvenstvo, u jesenskom dijelu prvenstva doživjele ste tek jedan poraz od direktnog suparnika za naslov, nogometašica Osijeka, kako vidite nastavak sezone;

Bit će to borba nas i Osijeka na oba fronta za naslov, trenutno nemamo drugih konkurenata, dobra smo ekipa imamo svoje zacrtane ciljeve i idemo prema njima. Ove se sezone igra playoff u kojeg ulaze prve četiri prvoplasirane ekipe, tako da se kiks u jednoj utakmici može ispraviti. Da će biti jednostavno, sigurno neće, ali i mi i Osijek smo svjesni što znači prvo mjesto i plasman u ligu prvaka, to donosi stabilnost za klub, mislim da imamo kvalitetnig trenera i dobre igračice a motiva i želje za novim uspjesima nikako ne manjka pa se nadam još jednoj uspješnoj sezoni za nas.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime