VIDEO ŠKOLA ROBOTIKE Naučite kako izgleda sustav za paljenje izmjeničnog potrošača

17. Upravljanje osvjetljenjem iz izmjeničnog izvora napajanja, korištenjem releja i RTC modula


Zbog specifične epidemiološke situacije, održavanje radionica robotike u prostorijama ZTK grada Splita se još uvijek odgađa do daljnjeg. Kako polaznici te radionice – ali i svi ostali koji su zainteresirani za robotiku – ne bi time bili zakinuti, ZTK grada Splita nastavlja s objavljivanjem Video škole robotike, niza didaktičkih video uradaka o toj zanimljivoj djelatnosti. Imamo namjeru periodično objavljivati takve uratke dokle god ne bude moguće nastaviti održavanje robotičkih radionica “uživo”.


U ovom videu prikazan je sustav za paljenje izmjeničnog potrošača (žarulje 230 V/AC ) u željenom vremenskom razdoblju. Vrijeme se prati pomoću RTC modula (engl. Real Time Clock) koji koristi serijsku IIC komunikaciju, te omogućuje korisniku praćenje vremena u formatu sati:minute:sekunde dan/mjesec/godina, sve do 2100.g.

Na taj je način korisniku osigurano izvršavanje željenih radnji u realnom vremenu. Paljenje žarulje se izvršava preko releja (elektromagnetske sklopke). Pojedinosti o postupku možete pronaći u ovom video materijalu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime