Nakon dugotrajnih pregovora napokon je odigrana utakmica između domaćina Konobe Zenta i MNK Podstrane. Pred početak utakmice kladionice su nudile minimalne šanse ekipi Zenti, dok je Podstrana predstavljena kao veliki favorit u ovoj veteranskoj malonogometnoj utakmici.

Za Zentu veliko pojačanje koje će navodno u novoj sezoni prigrliti dres sa brojem 1, Hrvoje Slavica (na transfermarketu cijena mu ide do vrtoglavih 400.000,00 DEM-a) nije se pojavio, tako da je na streljanu morao dosadašnji prvi vratar Stipe Milardović.
Zenta je bila oslabljena ne dolaskom izbornika Miodraga Brhanovića (plandovao po Amsterdam spominju se neke četvrti sa crvenim feralima, te posjet Ajaxu na radnom ručku gdje se pregovaralo sa dečkima iz zlatne generacije crveno bijelih kao što su Litmanen, Davids i Finidi oko prelaska u Zentu), te pojačana Urošom Cipcijem, Lukom Bobanom i nedolaskom nekih igrača.

Pred sami početak kapetan Podstrane Romeo Perišić sucu susreta Ivi Krstuloviću Opari uz zamjerku da ima isti žuto/crni dres kao igrači Zente daje poklon (kesa puna sporskih rekvizita) kako je rekao “za pošteno suđenje“. Podstrana je krenula uraganski, te u prvih par minuta stvaraju pet velikih prilika, no raspoloženi vratar Milardović vanserijski brani.

Zenta se budi preko Cipcija i Marića-Banje stvorivši velike prilike, ali sada vratar Podstrane Perica je bravurozan. Podstrana nastavlja presing na gol Zente i da na golu nije goropadni Milardović (branio je s lakšom ozljedom prepona koje su stradale nekidan na dječjem rođendanu kada mu je proklizala noga) već nakon prvog poluvremena bi se znao konačni pobjednik.

Ipak nakon možemo to slobodno kazati uigrane akcije iz kornera na relaciji BuljanPerišićJerčić potonji igrač kroz noge vratara Milardovića pogađa mrežu.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Podstrana dolazi do povećanja prednosti. Ovaj put na dodavanje najboljeg igrača Podstrane Martina Mikuličića precizan je Barać. Čim je Podstrana malo stala Zenta preko Cipcija smanjuje rezultat na 1:2. Ipak moćna Podstrana drži prednost novim golom ovaj put precizan je Mikuličić čiji filigranski udarac vratar Zente samo stiže popratiti pogledom. I onda uraganski preokret prvo na 2:3 smanjuje Tomić golom sa odstojanja u bližu stranu nemoćnog Perice, da bi nakon pressinga Zente Rakuljić lažnjakom prebacio balun sa lijeve na desnu nogu (desna mu je isključivo za ulazak u autobus) zbunivši, a zatim i iz ravnoteže izbacivši Perišića.

Rakuljić umjesto da puca nesebično asistira golgeteru Cipciju kome nije bilo teško matirati Pericu za 3:3. U tim trenucima Zenta je teško oštećena, za demonstrativno nabijanje lopte vratara Perice glavni sudac nije našao dovoljno elemenata za isključenje nego je samo odmahnio rukom, prema uzavreloj klupi Zente. Iako je vrijeme debelo isteklo sudac Ivo Krstulović Opara nakon velikog pritiska sportskog direktora Podstrana Borisa Puljiza pušta da se igra dalje tkz. sudačka nadoknada, publika traži kraj, ali sudac Opara lakonski odgovora “balun je u nogama Ergovića, to je ka’ banka”. I taman kad je to izustija svepristuni Ergović kao na pladnju dodaje balun marke Kutija Šibica golgeteru Podstrane Buljanu koji sa smješkom na licu koristi poklon bon za konačnih 3:4, najbolji na terenu vratar Milardović ništa nije mogao.

Poslije utakmice na bogatoj večeri kapetan Perišić je hvalospjevima iskomentirao obrane spomenutog vratara sa riječima “Šta će vam Slavica kad imate Stipu koji brani poput Buffona”, dok je Ergović nastavio sa darovima zaslužnim pojedincima. Ivan Šabić, bivši vratar Zente i Podstrane (trenutno je “free agent” i traži klub u prvoj eventualno drugoj ligi veterana gdje će bit prvi vratar, eto pa tko hoće nek se javi) dobio je medalje od jedne i druge ekipe zaslužene kako u prvenstvu Splita na vratim Zente tako i u Kupu Solina na vratima Podstrane.

Ipak najbolji poklon večeri otišao je na adresu stare majke sada već bivšeg igrača Zente Hrvoja Grubišića Grube (vratio je dres upravi, te je kuvertirano obrazložio svoj odlazak u jednog prvoligaša izborniku Brhanoviću) gospođi su u celofanu stigle dvije jareće glave, za ručak i večeru, taman. Na kraju priče svi su bili zadovoljni kako utakmicom tako i zakuskom u režiji Ergović / Rakuljić da bi tek sportski direktor Podstrane Puljiz uputio zamjerku da nije bilo kolača ni muzike. Ipak, sveprisutni Rakuljić u zadnji čas spašava stvar i sportskog direkotora vodi na “duzinu” krafni i to sa pudingom!

Konoba Zenta – MNK Podstrana 3:4

Igralište u Spaladium Areni
Glavni sudac: Ivo Krstulović Opara, pomoćni Iko Šabić
Konoba Zenta: Milardović, Ružić, Tomić (1), Rakuljić, Ljubas, Marić-Banje, Boban, Ergović, Cipci (2)
v.d. voditelja Denis Jerković
MNK Podstrana: Perica, Jerčić(1), Perišić, Buljan (1), Mikuličić(1), Barać (1), Jurčić, Brekalo, Prižmić, Mandić, Bogdanović
voditelj Ante Milković, sportski direktor Boris Puljiz

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime