Veterani Ragbi kluba Nada otputovali u Lisabon na Europski veteranski ragbi festival

Europski veteranski festivali održavaju se svake dvije godine u svrhu promicanja ragbija pod geslom zabave, prijateljstva i bratstva

Veteranska sekcija Ragbi kluba Nada Split okupljena u veteranski klub Ragbi ’59 otputovala je u Lisabon na 14. Europski veteranski ragbi festival. Splitska delegacija na čelu s predsjednikom kluba Branimirom Kovačićem broji ukupno 28 članova i provest će pet dana na najvećem europskom susretu ragbijaša veterana starijih od 35 godina.


Europski veteranski festivali održavaju se svake dvije godine u svrhu promicanja ragbija pod geslom zabave, prijateljstva i bratstva. Ove godine u Lisabonu će se naći preko 1800 sudionika festivala okupljenih u 60 sportskih momčadi-klubova. Sportski dio festivala održat će se na terenima Lisabonskog sveučilišnog centra. Estadio Universitario de Lisboa je višenamjenski sportski centar na 40 hektara sa 7 ragbi i nogometnih igrališta, više teniskih terena, kompleksom bazena, igralištem za golf te nekoliko unutarnjih sportskih arena.

Višenamjenski glavni stadion Estadio de Honra je glavni dom portugalske ragbi reprezentacije. Bogati program festivala pored sportskog dijela obuhvaća i upoznavanje s bogatom povijesnom i turističkom tradicijom Lisabona. Naša delegacija predvidjela je i susret s predstavnicima hrvatskog veleposlanstva u Lisabonu a svi skupa željno iščekujemo nedjelju 18 lipnja kada će se na završnoj gala večeri proglasiti domaćini idućeg EGOR festivala za 2019. godinu. Prema svim dosadašnjim informacijama kandidatura Splita je s oduševljenjem prihvaćena od svih relevantnih čimbenika EGOR-a te se očekuje službena potvrda i objava da će Split biti domaćin sljedećeg EGOR festivala 2019. god. Dobivanje organizacije ove manifestacije predstavlja značajan doprinos u sportsko turističkoj promociji grada i zemlje domaćina.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0