VELIKO SRCE ZAGORE Iz Imotskog prema Banovini krenuo novi konvoj, Pivac osigurao četiri kontejnera

Pogledajte VIDEO


Cijela Hrvatska se pokazala u pomaganju potresom pogođenom području na razne načine. Sudeći prema situaciji s terena, među gradovima koji jako puno pomažu je Imotski.


Već dan nakon nesreće prema Petrinji, Glini i Sisku uputio se konvoj s pomoći, no “konvoj dobrote” traje i traje. I u utorak navečer prema Banovini krenuo je novi konvoj s kamionima i šleperima.

I nedavnim poplavama pogođeni Vrgorac također pomaže. Iz grada prema Banovini stalno odlazi pomoć, a akciju kontinuirano pomaže Mesna industrija Pivac.

“U proteklih tjedan dana još se jednom pokazalo koliko veliko srce ima hrvatski narod, posebno onda kada je najpotrebnije, kada je nevolja. Upravo tada ništa nije problem, pa čak niti samoinicijativno krenuti iz stotine kilometara udaljenih gradova čistiti, sanirati, popravljati i pomagati potpuno nepoznatim ljudima. Upravo zato niti nama u Grupi Pivac nije bio nikakav problem od prvog se trenutka uključiti u akcije pomoći svima na područjima pogođenim potresima.

Mesna industrija Braća Pivac, PPK karlovačka mesna industrija i Vajda Čakovec organizirali su se, povezali s ljudima na terenu te odmah u prvom valu priključili aktivnostima ekipe Chef kuha doma koji su do današnjeg dana skuhali preko 60.000 obroka, a samo jučer 11.000 komada. Biti dio priče, pa i onaj mali, koja je omogućila topli obrok ljudima uslijed ove katastrofe koja je pogodila Banovinu, za nas je nešto neprocjenjivo. I s tim nastavljamo dalje…Ali tu nismo stali, nego smo napravili korak dalje te u suradnji s Crvenim križem u Vrgorcu, Karlovcu i Čakovcu organizirali akcije i konvoje, ali i osigurali četiri kontejnera kojima smo obiteljima dali kakav-takav krov nad glavom, topli kutak u kojem će se odmoriti. Znamo da to nije njihov dom, onaj na koji su navikli i koji vole, ali će biti na suhom, toplom i svakako sigurniji nego je to bio slučaj do sada. I s time ćemo pokušati nastaviti dalje…

U Grupi Pivac držimo kako reagirati i pomoći u ovakvim situacijama nije samo dobra volja, već i naša dužnost. Uvijek smo uz vas, a posebno kada je to najpotrebnije” – objavili su iz ove tvrtke.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
127
Haha
4
Hagić
9
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
1
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime