Subota donosi glavni dio promjene vremena. Duboka ciklona s područja Genovskog zaljeva premjestila se tijekom jutra na sjeverni Jadran i očekuje se njeno daljnje premještanje prema srednjem Jadranu. Zbog toga je tijekom jutra oblačno s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u dijelovima Dalmacije od Trogira i Splita bilo je i tuče.

Prema podacima mreže Pljusak.com u Rudi je u zadnja 24 sata palo čak 89 litara kiše po kvadratnom metru, a u Muću i Kaštelima oko 50 litara. Promjena vremena prošle noći je donijela vrlo vjetrovito vrijeme te su lebić i pulenat napravili štetu na dijelu obale. U Primoštenu je valovito more nanijelo velike količine žala i kamenja na tamošnju rivu, a na tom području pojavila se i pijavica.

Osjetno je zahladilo, tako da su temperature zraka 15 stupnjeva niže nego što su bile prije tjedan dana. U višim predjelima Like i Gorskog Kotara jutros je pao i prvi snijeg. Na vrhu Dinare trenutna je temperatura 1,5 Celzijevih stupnjeva i vrlo malo nedostaje do snijega.

Zanimljivo, oko 9 sati tuča je pogodila i šire splitsko područje, međutim šteta nije bilo, a neki dijelovi grada dodatno su se zabijelili.S tučom je na nekim splitskom postajama izmjerena temperatura od 10 Celzijevih stupnjeva, što je jako niska temperatura za ovaj dio godine.

Pravi je to temperaturni šok za Splićane koji su prije desetak dana imali temperature do 35 Celzijevih stupnjeva. Vrijeme u Dalmaciji će cijeli dan biti nestabilno, a te nestabilnosti će se nastaviti i u idućim danima.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime