Institut za javne financije je nakon detaljne analize i ove godine ocijenio transparentnost proračuna Općine Dugopolje najvišim brojem bodova.

Ravnateljica Instituta Katarina Ott čestitala im je na najvećoj ocjeni.

Među kriterijima gledalo se koliko je transparentan općinski proračun, količina i pravovremenost objavljenih dokumenata, kvaliteta službenih internetskih stranica, ali i dostupnost pet proračunskih dokumenata na web stranicama Općine.

– Jako nam je važno raditi naš posao odgovorno i transparentno, ipak upravljamo sa novcem svih mještana Općine Dugopolje. Za Općinu Dugopolje je velika stvar dobiti najvišu ocjenu za transparentnost pogotovo jer smo do prije par godina imali ocjenu nula i bili smo među najmanje transparentnim općinama u Hrvatskoj po kriterijima Instituta, a sada smo već drugu godinu zaredom napravili tolike pomake da smo dobili najvišu ocjenu pet.

Uveli smo nove načine rada, strogo poštujemo zakonske odredbe, objavljujemo na webu sve odluke, poštujemo rokove, objavljujemo proračun u malom koji mogu iščitati i razumjeti svi mještani i na njega nam dati primjedbe ili prijedloge. Puno smo otvoreniji prema mještanima i zainteresiranim strankama. Moj ured, kao i uredi stručnih službi općine su otvoreni za sve zainteresirane koji žele osobno doći, a putem nove web stranice je olakšana komunikacija za one kojima je draži takav način, rekao je načelnik Općine Perica Bosančić.