Veliki odron tla u Hrvatskoj Kostajnici, ljudi pobjegli u zadnji tren

U Hrvatskoj Kostajnici vlada izvanredno stanje zbog poplava koju je uzrokovala rijeka Una

Prema informacijama objavljenima na stranicama Hrvatskih voda, u Hrvatskoj Kostajnici vlada izvanredno stanje zbog poplava koju je uzrokovala rijeka Una. Došlo je do velikog odrona, uništeno je najmanje desetak kuća, a voda je poplavila nekoliko kuća i cestu u Kuljanima, gdje je više desetaka stanovnika odsječeno, piše Index.hr.


U Karlovcu je jutros Korana bila na 779 centimetara s trendom rasta od 1 centimetra. Tamo su proglašene izvanredne mjere. Kupa je bila na 771 centimetar. Na području rijeke Like u Selištu također je proglašeno izvanredno stanje.

Trenutačni vodostaj rijeke Une iznosi +454 cm. Na snazi je izvanredno stanje obrane od poplava. Očekuje se da neće premašiti razinu od 460 cm s obzirom da su vodostaji u stagnaciji i blagom opadanju na uzvodnim profilima.

Nakon dojave o klizištu, sudionici sjednice Kriznog stožera, među kojima su, osim premijera Plenkovića, bili i ministar obrane Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, izašli su na mjesto nesreće.

– Dio brda otklizao je u podnožje, ali na sreću nema ljudskih žrtava. Uzrok su velike količine snijega koji je pao u Hrvatskoj Kostajnici. Topljenjem je došlo do klizišta. Hrvatska Vlada će u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom učiniti napore da se pomogne ljudima koji su ostali bez svojih domova. Osigurat ćemo im smještaj i pomoći u obnovi kuća – rekao je Plenković.

Kako to izgleda, možete vidjeti u videu kojeg je dronom snimio Igor Ahmetović.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0