Prva subota u svibnju donijela je i prve gužve u gradu Supetru.

Pojačan je bio promet osobnih vozila, zatim turističkih autobusa, a brojni gosti čekali su za ukrcaj na trajekt. Za ovo doba godine ovo je prva ozbiljnija gužva u trajektnom pristaništu. Odmor je za brojne goste pri kraju, posebno za one koji su prvomajski praznik povezali s uskrsnim blagdanima, pa su se gosti odlučili na današnji povratak svojim kućama.

Registriran je veći broj turista iz Slovenije i Poljske u povratku s odmora. Oni uz Međunarodni praznik rada imaju i još poneki dan odmora pa su produžili svoj boravak na otoku. Potvrdili su to taksisti u trajektnom pristaništu koji su goste, kako kažu, vozili uglavnom iz Bola gdje ih je veći dio provodio odmor proteklih dana. Od ranih sati bile su gužve za ukrcaj na trajekt. Kolona vozila za trajekt protezala se sve do kružnoga toka na ulazu u grad, javlja Brač Danas.

Zbog povećanoga broja turista i vozila “Jadrolinija“ je uvela  danas i dodatnu liniju iz Splita za Supetar s polaskom u 9,45 sati, i to “Tina Ujevića“, koji je ukrcao većinu vozila nakon što je trajekt “Hrvat“ isplovio iz Supetra u 10,30 sati.

Voditeljica splitske agencije Jelena Ivulić potvrdila je portalu Brač Danas da je isplovljavanje trajekta “Tin Ujević“ izvanredna linija prema Supetru te da “Jadrolinija“ prati situaciju na terenu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime