Tekst Tanje Mravak, jedne od najpoznatijih hrvatskih kratkopričašica i majstorice oslikavanja likova Dalmatinske zagore, mladoj je redateljici Tamari Damjanović poslužio kao predložak za predstavu „Trešnja“. Uz redateljicu, autorski tim predstave čine Katarina Romac (Ivana), Davor Pavić (Dinko Runjić), Petra Kovačić (Marija) i Sara Ivelić (Maja).

Predstava Trešnja uprizorit će se u klubu Quasimodo 14. i 15. veljače u 20 sati (blagajna i ulaz od 19). Cijena ulaznice je 50 kuna, a za studente 35. Više informacija možete dobiti na 091 411 7770.

Predstava Trešnja po istoimenoj kratkoj priči Tanje Mravak nastala je kao rezultat kolektivnog rada članova autorskog tima. U suživotu s proznim predloškom, ona se igra prijenosom literarnog materijala u njegovu izvedbenu varijantu, pronalazeći tako jezik vlastitog medija – kazališta.

U Trešnji se filigranskom suptilnošću plete priča o jednoj obitelji, u kojoj svatko pokušava doseći ono vrlo blisko, a istovremeno posve nedostižno, što bi se moglo nazvati – srećom. U tom nastojanju nitko ne ostaje neozlijeđen…

„Ćaća je reka da moran imat dvoje dice dok trišnja ne preraste kuću, ćaća je kuva najbolju tursku kavu bez cukra, ćaća je obožava rafiole… ćaće više nema, sad je tu Dinko, gospon Fulir, Clark Gable, Hugh Hefner… govori francuski… mater je nalakirala nokte, mater je kupila tutu od pliša, mater je stavila naušnice, okitila bor prije Badnjaka, mater govori književno, … ne mogu kitit bor, ne mogu leć na kauč gledat televiziju, ne mogu u mudantama u zahod, mogu samo “žmikat” bakalar…
iden kući, kako kući, pa sad san kući…“

VEZANI SADRŽAJ:

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime