Tradicionalni koncert za Svetoga Duju ove godine ima snažnu notu dobrote. Za Dan grada Splita na Rivi održat će se prvi put humanitarna akcija i to s ciljem prikupljanja sredstava za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine.

Na glazbeno – humanitarnom spektaklu ‘Ključ života’ nastupit će neka od najvećih imena splitske estrade, Neno Belan, Gibonni, Tedi Spalato, Doris Dragović, Goran Karan, Jole, Giuliano & Diktatori Buđenje, Tiho Orlić, Domenica, Dalmatino

Koncert je, naravno, besplatan Splićanima i gostima, a sredstva će se prikupljati putem call centra uz izravan prijenos na HTV-u od 20.05 sati. Otvoren je i poseban telefonski broj 060 9002, koji će vjerujemo, poznavajući veliko hrvatsko srce zvoniti neprestano tijekom koncerta.

Za melodiju dobrote i ‘Ključ života’ na dan zaštitnika grada zaslužan je Tomislav Mrduljaš, dok je organizator koncerta Glazbena mladež na čelu s ravnateljem Marinom Kaporelom. Tiho Orlić je glazbeni producent.

Mrduljaš nam je otkrio da se ideja rodila na inicijativu dr. Dinka Pivalice, pročelnika Zavoda za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju KBC-a Split. Bolnici su nužna sredstva, a kroz razgovor su, u suradnji s Gradom, došli na ideju da humanitarni koncert organiziraju za Svetoga Duju.

Naziv hvale vrijedne akcije ‘Ključ života‘ je i više nego simboličan. Svjedoci smo kako je upravo ‘ključ života’ najčešće u rukama dobrih ljudi, spremnih pružiti ruku kada treba.

Sav prihod Dječjoj traumatologiji odjela fizikalne medicine

– Izvođači nisu dvojili ni trena, rado su se odazvali kao i uvijek spremni dati svoj doprinos kada je potrebno. Glazbenici nastupaju besplatno, a sav prihod Dječjoj traumatologiji odjela fizikalne medicine ići će od call centra – rekao je Mrduljaš.

Humanitarni broj će biti otvoren već od subote, 27.travnja, i ovom prigodom pozvao je ljude dobre volje da nazovu i doniraju koliko mogu jer svaka kuna ide najpotrebnijima. Mrduljaš vjeruje u veliki odaziv na koncert i pozive iz cijele Hrvatske.

– Siguran sam da će koncert zaista biti spektakularan jer je riječ o najvećem humanitarnom događaju ove godine – zaključio je Mrduljaš.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime