Ne prestaju reakcije na slučaj solinskog gradskog vijećnika i iz redova HDZ-a i vranjičkog vatrogasnog zapovjednika završio u jednomjesečnom istražnom zatvoru nakon što je prošlog tjedna teško premlatio svoju suprugu, i to ispred svoje dvoje male djece.

Navodno se u Vranjicu već danima govori o ovom slučaju koji je u širu javnost završio zahvaljujući pisanju medije.

Nasilnik iz Vranjica danas je isključen iz HDZ-a, a stigla je oštra osuda Blaženka Bobana, predsjednika gradskog odbora HDZ-a Solin.

O slučaju se danas oglasila i Hrvatska vatrogasna zajednica.

“Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje nedavno obiteljsko nasilje u kojem je sudjelovao pripadnik vatrogasne organizacije. Strogo osuđujemo ovaj kao i svaki oblik nasilja, osobito nasilje prema ranjivim skupinama te nasilje u obitelji. Sukladno odredbama Zakona o vatrogastvu, za svaku pravomoćnu osudu profesionalni vatrogasac će biti udaljen iz službe te kažnjavana osoba za kaznena djela protiv života i tijela ne može biti dobrovoljni vatrogasac u vatrogasnoj postrojbi.

Hrvatska vatrogasna zajednica će poduzeti sve mjere u okviru zakonskih mogućnosti kako bi se ovakvo ponašanje sankcioniralo, te time poslati jasnu poruku kako se u vatrogasnim redovima neće tolerirati nasilničko ponašanje niti je vatrogastvo djelatnost u kojoj će osobe takvog profila moći raditi” – stoji u današnjem priopćenju.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime