Vatrogasci i dalje saniraju posljedice potresa: Među njima su i splitski

Evo koliko su intervencija odradili


Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirana su 24 vatrogasca s 10 vozila s područja dvije županije i to VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 5 intervencija.
Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-i s područja Grada Siska s 52 vatrogasca, 16 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 37 intervencija.
Na području VOZ Petrinje angažirano je 26 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila s područja dvije županija RH, i to VZŽ Primorsko-goranske i Zagrebačke te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Na području Petrinje evidentirana je 21 intervencija.


Grad Zagreb

Zbog razornog potresa koji je 29. prosinca pogodio veći dio središnje Hrvatske s epicentrom kod Petrinje u Sisačko-moslavačkoj županiji snažno se osjetio i u Gradu Zagrebu tako da je potaknuo nova oštećenja na objektima koji su stradali u ožujku prošle godine, kao i nastajanje novih oštećenja na istim i drugim objektima koja se odnose prvenstveno na dimnjake, dijelove krovišta, zidova i fasada. Vatrogasci JVP Grada Zagreba i lokalnih DVD-a s područja Grada Zagreba su tijekom dana 29. siječnja odradili 10 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crjepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca.
Na navedenim intervencijama ukupno (kumulativni zbroj) su sudjelovala 34 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila.

Karlovačka županija

Tijekom 29. siječnja, a zbog potresa koji je 29. prosinca 2020. pogodio veći dio središnje Hrvatske s epicentrom kod Petrinje u Sisačko-moslavačkoj županiji, na području Karlovačke županije zabilježeno je 6 intervencija saniranja dimnjaka i/ili krovišta od kojih je čak 5 bilo na području Vojnića. U tim intervencijama sudjelovalo je ukupno 18 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a Vojnić i JVP Karlovac.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime