Prekrasna priča dolazi nam iz Paragvaja gdje su vatrogasci uspjeli spasiti novorođenče na samrti.

Kako javlja Aleteia, 24. listopada Centar za hitne slučajeve grada Cuidad del Este, primio je poziv o jednomjesečnoj bebi u nevolji.

Na mjesto dojave krenula su ambulantna kola u kojima su se, uz vozača, nalazila i tri vatrogasca volontera. Među njima bio je i Jorge Corvalán, nekadašnji bogoslov.

Kad su stigli zatekli su dijete u naručju njegove majke, 13-godišnje djevojčice domorodačkog porijekla koja je preživljavala tako što je prosila na ulicama. Bebini vitalni znakovi bili su vrlo slabi.

– Malo dijete bilo je između života i smrti. Stavili smo je u kola hitne pomoći i krenuli prema gradskoj traumatologiji. Dok smo se vozili pokušali smo je oživjeti, ali nismo uspjeli – izjavio je Corvalán u razgovoru za Aleteiu.Kad su stigli u bolnicu, vatrogasac, nekadašnji bogoslov, zamolio je medicinsku sestru da donese vode kako bi mogao krstiti bebu.

– U hitnom slučaju, svatko može krstiti. Pomislio sam kako je pravo vrijeme staviti to dijete u Božje ruke stoga sam to napravio.

Dodao je kako su se, nakon što je izgovorio riječi krštenja: “Ja te krstim u ime Oca i Sina i Duha Svetoga”, novorođenčetu ponovno počeli vraćati vitalni znakovi.

– Kad sam je vratio u nosila plakala je. U takvim slučajevima to je ohrabrujuće.
Svoju pustolovinu opisali su i u statusu objavljenom na Facebook profilu Bomberos Cuidad del Este (bomberos – španjolska riječ za vatrogasce).

U postu tako stoji kako je dijete “čudesno i nevjerojatno reagiralo” pred njihovim očima.

Corvalán se nakon nekoliko sati vratio u bolnicu kako bi se raspitao o bebi te su mu doktori rekli kako joj se stanje poboljšava.

– Možda je vrlo teško povjerovati ili se radilo samo o slučajnosti, ali ono što nas uzbuđuje, i u što smo sigurni, jest da je danas malo dijete iz našeg grada dio jedne od najemotivnijih i inspirativnih priča ove institucije – zaključili su vatrogasci u poruci na društvenim mrežama, prenosi Bitno.net.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime