Hajduk je u 2. kolu HT Prve lige otputovao u kišom natopljen Varaždin kod istoimenog novopečenog prvoligaša. Burić je krenuo sa sljedećom postavom:  Posavec – Juranović, Ismajli, Simić, Čolina – Nejašmić, Barry – Jradi, Caktaš, Dolček – Jairo.

Hajduk je u utakmicu ušao korektno, izborivši prvi korner, a uskoro su tražili i najstrožu kaznu zbog igranja rukom, no sudac Jović nije se oglasio. U 6. minuti Juranović je dobro prošao desnom stranom, no Nevistić je uhvatio njegov ubačaj. Domaćini su počeli igrati čvršće i beskompromisno ulaziti u duele. U 15. minuti Jradi i Jairo izbacili su domaću obranu, no nedostajalo je koncentracije u završnici.

  1. minuta donijela je dobru priliku za Varaždin, no Đurasekovje udarac završio u bloku, a minutu kasnije pored gola. Potom je bivši hajdukovac Jertecpožutio zbog preoštra starta na Nejašmiću. U 21. minuti Jradi je opalio visoko preko gola, a pet minuta kasnije Bijeli su odradili dobru akciju, Jairova je lopta završila kod Dolčeka koji je pucao iskosa s 10-ak metara, ali Nevistić je bio dobro postavljen. U 30. minuti Benko je dobro ubacio pred Hajdukov gol, no Turčin je bio prenizak u skoku.

Torcida je u 35. minuti transparentom „Ponos i tuga na hrvatskom stijegu, Josip Briški, počivaj u miru“ odala počast poginulom hrvatskom vojniku. Minutu kasnije s lijeve je strane zaprijetio Kolarić, no Posavec je obranio. S druge je strane pokušao Hamza, no neprecizno. U 43. minuti domaći je Posavec odlično gurnuo loptu za Đuraseka na rub šesnaesterca, no udarac je bio nekontroliran. Na drugoj je strani zaprijetio Čolina koji je i u posljednjoj minuti poluvremena uputio snažan ubačaj u gužvu pred Varaždinovim golom, no nitko je nije zahvatio. Posjed lopte ravnopravan, prilika je bilo na obje strane, no i jednima i drugima nedostajalo je kreativnosti i koncentracije u završnici.

Nastavak je počeo naletima Hajduka. Prvo je pokušao Caktaš, no udarac je blokiran. U 49. minuti hajdukovci su domaćinima oduzeli loptu, Jradi je odlično prošao i dodao Dolčeku koji snažnim udarcem matira nemoćnog Nevistića za 0:1. Hajduk nije dugo čekao na povećanje vodstva. U 54. minuti Čolina se sjurio u domaći kazneni prostor i vratio loptu Jairu koji je pao pored Jerteca. Siguran izvođač s bijele točke bio je Mijo Caktaš za 0:2. Minutu kasnije Burić je Jradija zamijenio Eduokom.

Nakon Torcidine slavljeničke bakljade nad stadionom se nadvio dim, a igra se primirila. U 67. minuti dvostruka izmjena kod domaćina, iz igre su izišli Ivan Posavec i Perković, a ušli Vuk i Glavica. U 74. minuti Hamza je požutio zbog preoštra starta. Pet minuta kasnije Juranović je dodao Eduoku, ali Hajdukov se novak nije dobro snašao. Kod domaćina je u 82. minuti Lisakovich zamijenio Jerteca. Usprkos domaćim izmjenama, Hajduk je preuzeo kontrolu nad loptom. U 86. minuti Eduok se sjurio po desnoj strani i htio dodati Jairu. Eduokovu je loptu Senić samo malo dotaknuo i završila je u mreži za 0:3 i veliko slavlje Nigerijca koji je u svom debiju zabio prvijenac. Uslijedile su posljednje izmjene u Hajduku, Kalik i Teklić umjesto Jaira i Caktaša. U 90. minuti Vuk je odlično pucao, no Posavec je očuvao svoju mrežu netaknutom.

Hajduk je tako pred nešto više od 5000 gledatelja u Varaždinu nakon dugo vremena spojio dvije pobjede na početku prvenstva. Prostora za napredak ima, pogotovo u kontrama i završnim udarcima, no pobjeda protiv Varaždina više je nego uvjerljiva i potpuno zaslužena.HAJDUK: Posavec – Juranović, Ismajli, Simić, Čolina – Nejašmić, Barry – Jradi, Caktaš, Dolček – Jairo

Klupa: Duka, Eduok, Svatok, Beširović, Kalik, Bašić, Tahiraj, Teklić

VARAŽDIN: Nevistić – Perković, Senić, Milićević, Stolnik – Đurasek, Jertec – Turčin, Posavec, Kolarić – Benko

Klupa: Mrmić, Brlečić, Glavica, Vuk, Sambolec, Fućak, Havelka, Lisakovich