Hajduk je u 2. kolu HT Prve lige otputovao u kišom natopljen Varaždin kod istoimenog novopečenog prvoligaša. Burić je krenuo sa sljedećom postavom:  Posavec – Juranović, Ismajli, Simić, Čolina – Nejašmić, Barry – Jradi, Caktaš, Dolček – Jairo.

Hajduk je u utakmicu ušao korektno, izborivši prvi korner, a uskoro su tražili i najstrožu kaznu zbog igranja rukom, no sudac Jović nije se oglasio. U 6. minuti Juranović je dobro prošao desnom stranom, no Nevistić je uhvatio njegov ubačaj. Domaćini su počeli igrati čvršće i beskompromisno ulaziti u duele. U 15. minuti Jradi i Jairo izbacili su domaću obranu, no nedostajalo je koncentracije u završnici.

  1. minuta donijela je dobru priliku za Varaždin, no Đurasekovje udarac završio u bloku, a minutu kasnije pored gola. Potom je bivši hajdukovac Jertecpožutio zbog preoštra starta na Nejašmiću. U 21. minuti Jradi je opalio visoko preko gola, a pet minuta kasnije Bijeli su odradili dobru akciju, Jairova je lopta završila kod Dolčeka koji je pucao iskosa s 10-ak metara, ali Nevistić je bio dobro postavljen. U 30. minuti Benko je dobro ubacio pred Hajdukov gol, no Turčin je bio prenizak u skoku.

Torcida je u 35. minuti transparentom „Ponos i tuga na hrvatskom stijegu, Josip Briški, počivaj u miru“ odala počast poginulom hrvatskom vojniku. Minutu kasnije s lijeve je strane zaprijetio Kolarić, no Posavec je obranio. S druge je strane pokušao Hamza, no neprecizno. U 43. minuti domaći je Posavec odlično gurnuo loptu za Đuraseka na rub šesnaesterca, no udarac je bio nekontroliran. Na drugoj je strani zaprijetio Čolina koji je i u posljednjoj minuti poluvremena uputio snažan ubačaj u gužvu pred Varaždinovim golom, no nitko je nije zahvatio. Posjed lopte ravnopravan, prilika je bilo na obje strane, no i jednima i drugima nedostajalo je kreativnosti i koncentracije u završnici.

HAJDUK: Posavec – Juranović, Ismajli, Simić, Čolina – Nejašmić, Barry – Jradi, Caktaš, Dolček – Jairo

Klupa: Duka, Edouk, Svatok, Beširović, Kalik, Bašić, Tahiraj, Teklić

VARAŽDIN: Nevistić – Perković, Senić, Milićević, Stolnik – Đurasek, Jertec – Turčin, Posavec, Kolarić – Benko

Klupa: Mrmić, Brlečić, Glavica, Vuk, Sambolec, Fućak, Havelka, Lisakovich