VALOVI DO PET METARA Čitatelj snimio video na Petru Hektoroviću koji prkosi oluji godine na moru

"Već od splitske luke vjetar puše s orkanskim udarima, no od punte Hvara stanje mora je do 5, možda i malo više, što znači da su najviši valovi oko 5 metara"


U Splitu puše najjače jugo dosadašnjeg tijeka godine, a najjači udari dosežu orkanska 133 km/h. Već sada se radi o jednom od najjačih juga od početka službenih meteoroloških mjerenja.


Jugo je podiglo visoke valove pa su na moru ogromni problemi u pomorskom prometu. Katamarani ne voze, a sve je više brodskih i trajektnih linija u prekidu.

Jedna od rijetkih linija koja danas nije u prekidu je ona između Splita i Visa. Javio nam se čitatelj s Petra Hektorovića koji kaže da je stanje mora rijetko viđeno:

– Krenuli smo iz Splita iza 11 sati. Već od splitske luke vjetar puše s orkanskim udarima, no od punte Hvara stanje mora je do 5, možda i malo više, što znači da su najviši valovi oko 5 metara – kaže naš čitatelj.

Pogledajte video snimljen u Viškom kanalu:

U prekidu su:

  • trajektne linije: Prizna-Žigljen, Split-Supetar, Split-Stari Grad, Lopar-Valbiska, Prapratno-Sobra, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik, Split-Vela Luka-Ubli, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Soline-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Split-Rogač, Biograd-Tkon, Split- Vis,
  • brodske linije: Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Korčula-Orebić, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice, Zadar-Preko, Milna-Rogač-Split, Komiža-Biševo, Mali Lošinj-Unije-Susak, Vrgada-Pakoštane-Biograd na Moru, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava,
  • katamaranske linije: Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Split-Bol-Jelsa, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Dubrovnik-Mljet-Lastovo, Rijeka-Rab-Novalja, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Žirje-Kaprije-Šibenik.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

2 KOMENTARI

  1. A gle, ja sam na Hektoru doživio više 3x jače od ovoga.. Bilo je “Mrtvo more” negdje na pol puta do Splita sa Visa.. Doslovno smo nestajali sa horizonta koliki su valovi bili. Ovo je ništa i neka ne lažu da je ovo najjače, ovo je stvarno ništa. Mi smo glavama lupali o plafon koliko nas je valjalo. E to je bilo zaj…bano… Ali i tad smo umirali od smjeha i zaj..avali se.. Šta ćemo plakat…

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime