Zadnjih tjedana u fokus svjetske javnosti došla je ekološka katastrofa koja se događa u Brazilu, ali i drugim dijelovima svijeta zbog rekordne stope deforestacije i požara koji uništavaju vrijedna zelena prostranstva.

Svijetu je trebalo puno dulje da reagira nego u slučaju požara katedrale Notre Dame, kada su svjetski bogataši u svega nekoliko dana prikupili pozamašnu svotu novaca za obnovu ove znamenitosti.

Prije tri dana objavljeno je da je glumac Leonardo DiCaprio darovao 5 milijuna dolara za borbu protiv požara prašume u Južnoj Americi, a njegov primjer počeli su slijediti i ostali.

U globalnu eko akciju uključio se i Pornhub i to na zanimljiv način. Na svojoj web stranici objavili su da će za svakih 100 pregleda određene kategorije na njihovoj stranici zasaditi jedno stablo na praznik sadnje drveća (Arbor day, održava se svake godine u travnju).

Kako javlja The Time, već je osigurana sadnja 11 tisuća sadnica. “Ljudima na internetu je zaista stalo do okoliša” – ironično zaključuje The Time.