Već nekoliko godina za redom najveće jaslice na otoku Braču nalaze se u Crkvi Krista Kralja u mjestu Selca. Zbog najljepšeg i najvelebnijeg sakralnog zdanja na otoku i njene visine od 45 metara stekla je titulu najviše crkve na dalmatinskim otocima, a i od posjetitelja dobila naziv – Bračka katedrala.

Konstruktor ovih veličanstvenih jaslica je 42-godišnji selčanin Hrvoje Štambuk kojemu su u radu pomogli i mnogobrojni mještani.
– Same jaslice prostiru se na 75m2, a cilj nam je svake godine povećavati ih za 5-10 m2. Za izradu ovogodišnjih jaslica bila su potrebna dva kubika drvene građe, kubik bračkog kamena te jedan kubik pijeska. Tu je i 40-ak kvadrata mahovine, na kilometre obojenog papira, 30 figurica, na stotine ovčica i drugih životinja. Pumpe za vodu koje služe za vodoskok, fontanu, mlin i rijeku, a broj lampica, dužinu električnih kablova koje smo koristili i ne znamo točan broj, rekao nam je konstruktor jaslica.

Uz velike jaslice Selčani se mogu pohvaliti i još jednim Božićnim običajem, paljenjem badnjaka koji se loži na platou ispred crkve. Badnjak se pali na Badnji dan i gori sve do tri kralja za što je potrebno osigurati preko 4 velika kamiona trupaca borovine. Za pothvat “branja” borovih trupaca zaslužni su članovi DVD-a Selca koji tako ujedno vrše sanaciju opožarenog područja i otklanjanje opasnosti u blizini prometnica.