Zajednica utemeljitelja HDZ-a dr Franjo Tuđman osvrnula se na odlazak predsjednika RH Zorana Milanovića s obljetnice ‘Bljeska’ u Okučanima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Na obilježavanju 25-te godišnjice jedne od najvećih pobjeda hrvatskih oružanih snaga u hrvatskoj povijesti, vojno- redarstvenoj akciji ‘Bljesak’, ponovno je cijeli hrvatski narod na žalost imao priliku nazočiti jednom civilizacijski besprizornom činu u režiji trenutnog Predsjednika RH.

Više nego očito je da je Zoran Milanović danas na komemoraciju za 42 poginula hrvatska branitelja u akciji Bljesak i zahvali za žrtvu 162 ranjena pripadnika vojnih i redarstvenih postrojbi došao s predumišljajem napuštanja događaja, događaja koji je duboko ukorijenjen u svakom hrvatskom domoljubu.

Svojim činom, iskazao je nepoštivanje naspram hrvatskih branitelja, u čast kojih se komemoracija održavala. Skrenuo je ponovno pozornost na sebe, on je na komemoraciji, umjesto na srpskog agresora odgovornog za stradanja, upro prst u za njega spornu oznaku pod kojom se borio jedan dio branitelja u početnoj fazi domovinskog rata. Ovdje nikako ne treba smetnuti s uma da je pozdrav ZDS ušao je u statute HOS-ovih udruga 2001. kada je ministar uprave bio Stjepan Ivanišević u vrijeme Vlade Ivice Račana.

Predsjednik države, a napuštati komemoraciju i to za vrijeme intoniranja državne himne, nema nikakvog opravdanja. To je onaj isti Milanović kojeg se sjećamo otprije, koji potiče ideološke podjele. Za njega je normalno širiti ideju podjela, podjela na ustaše i partizane, upravo ta njegova poznata teza ‘mi’ ili ‘oni’ je temelj na kojemu je i gradio svoju kampanju za predsjednika.

Ovaj čin ne možemo sagledavati samo kroz prizmu Zorana Milanovića, ovdje se radi o prokušan receptu ljevice da upravo preko Milanovića u javni prostor, pomno birajući najosjetljivija i najemotivnija događanja, uvedu izmišljene dileme i podjele usmjerene su na pokušaj homogenizacije oko politike koja Hrvatskoj nema što ponuditi. Radi se o već viđenom scenariju, a svojim ulogom u tom scenariju Milanović jasno sramoti dužnost koju obnaša.

Prisjetimo se samo lutanja koja su obilježila žalosnu političku karijeru Zorana Milanovića. Koliko je Milanović licemjeran govori činjenica da je za vrijeme njegove Vlade 2015. organiziran mimohod za 20. obljetnicu ‘Oluje’ na kojem su bile i zastave HOS-a, a zanimljivo tada mu obilježja HOS-a nisu smetala. Nadalje prisjetimo se da je tijekom tajnih razgovora s braniteljima 2016. lakonski, u famoznom razgovoru s Josipom Klemmom, poručio da mu se ‘fućka za pozdrav Za dom spremni’. U predizbornoj kampanji 2015. godine ispalio je da je imao ‘dedu ustašu’. Sva ta lutanja jasno ocrtavaju i prvi potezi u funkciji Predsjednika RH micanje bista hrvatskih velikana iz Predsjedničkih dvora i kao nastavak niza izjava o bacanju ploče s imenima poginulih HOS-ovaca u Domovinskom ratu.

Danas kada nije vođena nikakva službena komunikacija od strane Ureda predsjednika prema Ministarstvu hrvatskih branitelja, sve to samo znači da su majice iskorištene kao element u promišljenoj predstavi jednog tragičnog lika. Napuštanje obilježavanja ‘Bljeska’ pokazalo je kako su naivna bila očekivanja o Milanoviću kao predsjedniku svih građana Hrvatske. Sve to govori da stvarni razlozi odlaska nisu majice HOS-a, nego poticanje ideoloških podjela s kojima želi skrenuti pozornost s bitnih stvarnih problema s kojima se bavimo, otvaranjem prijepora u javnosti i mobiliziranjem dijela lijevog biračkog tijela.

Za razliku od Milanovića i SDP-a, Vlada RH, Vlada HDZ-a je ta koja promiče zajedništvo, sustavan i odgovoran pristup u borbi s koronavirusom, pomoć i oživljavanje gospodarstva u trenutku globalne krize. HDZ je taj koji zastupa politiku koja će cjelokupnom hrvatskom narodu i svim građanima Republike Hrvatske osigurati bolju budućnost, a ne povratak u prošlost2 KOMENTARI

  1. Molio bih LOPOVSKE uvazene seronje da imenuju zakon koji u Hrvatskoj dozvoljava isticanje ustaskog pozdrava ZDS, uhatoga “U” i drugih nacifashistickih simbola i oznaka.
    Mozda bi bilo moguce formirati posebnu jedinicu unutar insitucije za zastitu Ustava da hapsi i progonbi sve one koji se sluze ovim naci fashistickim simboloma.

  2. tito je jedan među deset najvećih zločinaca svita, zauzeo je deseto misto na svjetskoj listi zločinaca,borio se protivu Naroda i Hrvadske Države ! Terorist je bija, sijao smrt kao terorist od Moskve do Madrida!Sa komunistima,udbom,kosom,petokrakom i kokardom na glavi, stvorio je na zločinu zločinačku državu jugoslaviju(čitaj veliku srbiju)koja je devedesetih sa Srbijom i zločincem Miloševićem izvršila agresiju na Hrvatsku i BiH i počinili genocid u obe države! Kakav zločinac je bila srbija i jugoslavija, takav je bio tito i njegovi komunisti! Svi hrvatski predsjednici tog “VELIKANA” tita držali su njegovu bistu u uredu na Pantovčaku, bio bi i danas da nije reagirao tadašnji predsjednik Njemačke Joahim Gauk! Kada državne “elite” ne znadu što je sudsko pravo,tada strane države vode joj pravne procese! Zašto? tito komunisti udba kos i partizani stvorili jugoslaviju na zločinu, ista je devedesetih krepala OSTALI SU zločini , te zločine u nju su ugradili članovi TITO, KPJ-u, JNA, UDBA, KOS I JUGOSLAVENSKO PRAVOSUĐE, DA BI HRVATSKE DRŽAVA MOGLA IZVRŠAVATI SVOJE FUNKCIJU, SVI ČLANOVI BIVŠE ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE JUGOSLAVIJE MORAJU BITI PROCESUIRANI, OTVORITE ARHIVU I PROCESUIRAJTE I IZLIJEČITE DRUŠTVO! NISU KRIVA SLOVA,RIJEČI I ODORA,NEGO SAMO “LJUDI” KOJI SU VLADALI I POČINILI ZLOČINE! LUSTRACIJAAAAAAAAA!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime