S državnog natjecanja pjevačkih zborova u Varaždinu stižu sjajne vijesti i hvalevrijedan plasman splitskih pjevača. 62. glazbene svečanosti hrvatske mladeži donijele su prvi nastup zbora Osnovne škole „Sućidar“, II. se gimnazija već polako profilira kao veteranski pobjednički zbor u svojoj kategoriji, a , a “Zlatni zbor” splitske IV. gimnazije Marko Marulić 14. put zaredom odnio je pobjedu u svojoj kategoriji. Na državno prvenstvo plasirala su se 42 zbora iz Hrvatske.

Malene su Sućidranke u svom debitantskom nastupu ostvarile fantastičan rezultat i zaslužile sjajnu drugu nagradu u B kategoriji. Troglasni dječji zbor starijega uzrasta broji 23 učenice, a predstavile su se sljedećim skladbama: J. Ostojić – Leptir, nepoznati skladatelj – Dona nobis pacem, W. A. Mozart – Gle igre li krasne i B. Bjelinski – Pjesma cipela. Nastupale su uz klavirsku pratnju Dore Ugrin pod budnim okom svoje voditeljice, prof. Nade Talijančić.

Splitska II. gimnazija na čelu s prof. Ivanom Bošnjakom opravdala je očekivanja i u C kategoriji zasluženo osvojila prvo mjesto. Ove su godine 32 članice ženskoga zbora pjevale sljedeće skladbe: C. Monteverdi – Angelus ad pastores ait, J. Ostojić – Ave Maria, J. Suk – Žal (uz klavirsku pratnju Ivana Đangradovića i Antuna Milinkovića), V. Sunko – Zemlja plavog mora i D. Fio – Farandine moj. Pobjedničku su poziciju djevojke izborile s 88,60 bodova i svojoj bogatoj kolekciji trofeja u tek trogodišnjem natjecateljskom periodu pribrojile još jedan.

“Zlatni zbor” splitske gimnazije Marko Marulić, čiji osnivač, profesor glazbenog, Tomislav Veršić godinama postiže iznimne rezultate s učenicima ove škole i odgaja vrhunske zborske pjevače. Na natjecanju u Varaždinu osvojili su prvo mjesto u svojoj kategoriji i zlatnu plaketu. Natjecali su se s gimnazijalcima iz Osijeka, Valpova i Slavonskog Broda. S 97 bodova dijele drugo mjesto na ukupnoj ljestvici svih zborova koji su nastupili na državnom prvenstvu.

Mješoviti zbor s 26 pjevačica i pjevača otpjevalo je skladbe “Gle malu voćku poslije kiše” (A. Marković / D. Cesarić), “Galiotova pesam” (K. Magdić / V. Nazor), zadana skladba bila je “Mila Marice”, tradicijska pjesma iz Podravine, te strana “Viele verachten die Edele Musik”.Radi se o 14. natjecanju ovog zbora na državnom prvenstvu i isto toliko pobjeda, odnosno zlatnih plaketa.

Od srca čestitamo zborovima i njihovim voditeljima i želimo im još mnogo glazbenih radosti i odličja!