UPUTE SU JASNE Ispred ovog dalmatinskog bara morate držati razmak od 40 metara i nipošto ne smijete slušati glazbu!!

Uz natpis na objektu stoji i upozorenje


Najveći danak u korona krizi platio je sektor ugostiteljstva. Novim setom mjera, istina, omogućena im je prodaja pića za van, ali sve ono što omiljeni nam kafić čini mjestom koje rado posjećujemo – relaksacija, ćakula s društvom i uživancija uz dugu kavu ili pivo začinjeno dobrom glazbom, strogo je zabranjeno, piše Antena Zadar.


Sve se svodi na dođi, plati i otiđi što prije. Stanovnici užurbanih megapolisa podrazumijevaju ovakav sistem, ali mediteranskom čovjeku kojemu su gušti i bezbrižne đirade okosnica života, nikako.

Odluka ministra Božinovića da se ugostiteljskim objektima zabranjuje puštanje glazbe kako se istom ne bi stimuliralo okupljanje ljudi koji čekaju dostavu ispred pojedinog kafića i restorana, nasmijala je ekipu iz zadarskog Trooper bara. Poigrali su se s riječima i na ulazu u svoj objekt izvjesili natpis “Zabranjeno slušanje glazbe!”. Uz njega stoji i upozorenje “Obavezno držati razmak od 40 metara!”

Vlasnik poznatog rock okupljališta u kojem je upravo glazba jedan od ključnih sadržaja koji privlači klijentelu, objašnjava kako su došli na ovu ideju:

– Samo dobra zafrkancija. Stožer je donio odluku da se zabranjuje puštanje glazbe, a kako mi u unutarnjem prostoru dok radimo puštamo muziku za sebe, stavili smo taj natpis. Ne znam što bih posebno rekao o odlukama Stožera. Apsurdne su, nije nam jasno da u Dalmaciji, gdje je ugodno vrijeme, ne mogu raditi barem štekati – kaže vlasnik koji je vrijeme prisilnog odmora iskoristio za poboljšanje poslovanja u budućnosti.

– Još u 8. mjesecu smo naslutili kakva nas situacija čeka, pa smo se na nju i pripremili. Iskoristili smo to vrijeme kako bi preuredili objekt, a najviše nas je mučila – dosada. Zadnjih mjesec dana je postalo nepodnošljivo. No, vjerujem da ova situacija neće još dugo potrajati i da se uskoro vraćamo uobičajenom poslu – zaključuje.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime