UPALIO SE NARANČASTI METEOALARM Centar vrlo duboke ciklone u nedjelju nad Jadranom: Obilna kiša, visoki valovi, ciklonalna plima i olujna lebićada!

Ovo je već druga ovako snažna ciklona nad Jadranom posljednjih sedam dana i donosi nove probleme s vremenom


Ako ste pomislili da je najgore od vremenskih (ne)prilika ovoga vikenda iza nas, imamo loše vijesti za vas. Tijekom nedjelje preko Jadrana će se premještati nova snažna, vrlo duboka ciklona. Svi prognostički modeli predviđaju da će se centar ciklone preko sjevernog Jadrana premještati nad unutrašnjost zemlje, a tlak zraka na razini mora mogao bi sredinom dana pasti ispod 980 hektopaskala.


Ovo je već druga ovako snažna ciklona nad Jadranom posljednjih sedam dana i donosi nove probleme s vremenom. Prije svega, očekuje se nova obilna kiša. Lokalno će pasti preko 50 litara kiše po kvadratnom metru, najviše tijekom jutra. Obilne oborine u kratko vrijeme lokalno mogu izazvati bujice. Tek navečer očekuje se konačno smirivanje vremena.

DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, narančastim stupnjem upozorenja upozorio na olujni vjetar. U noći će puhati jako jugo, rano ujutro vjetar će okretati na oštro, zatim i lebić koji će u mnogim predjelima imati olujne udare. Nizak tlak zraka ponovno može uzrokovati ciklonalnu plimu i plavljenje nižih dijelova obale, a snažan vjetar uzrokovat će valova i poremećaje u prometu morem.

Tek navečer lebić će okretati na pulenat, zatim i na tramontanu.

Danju će biti izrazito toplo za dio godine, tek navečer slijedi osvježenje s kojim će, prije prestanka oborine, u najvišim planinama Dalmacije pasti snijeg.Od ponedjeljka stabilnije i svježije, a detaljnu blagdansku tjednu prognozu vremena moći ćete pročitati u ponedjeljak na našem portalu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime