Projekt izgradnje Pelješkog mosta u ovom trenutku je u određenom kašnjenju, ali koliko će ono zaista biti teško je reći. Naime, kineski izvođači radova na javnom nadmetanju ponudili su šest mjeseci kraći rok izgradnje, što znači da su i uz ova kašnjenja, još uvijek u dogovorenom roku, a on je kraj srpnja 2021. godine, javlja HRT.

Oko 150 radnika, a među njima i 100 varilaca iz Kine, u hotelu Croatia u Cavtatu su proveli dva tjedna samoizolacije te od ponedjeljka kreću s poslom.

Naime, prvih 29 segmenata čelične rasponske konstrukcije stiglo je iz Kine na gradilište mosta potkraj veljače, no zbog pandemije u Hrvatsku nisu mogli doći i varioci iz Kine, a što je tek sada uspješno riješeno.

Tvornica u Kini morala je biti zatvorena, te je time bila obustavljena izrada čelične konstrukcije mosta. Ipak, čim se u Kini stanje normaliziralo i uspostavio se rad, nastavljena je proizvodnja čelične rasponske konstrukcije predviđene za drugu pošiljku isporuke, koja obuhvaća 28 segmenata rasponske konstrukcije, a upravo čelična rasponska konstrukcija mosta, koja uključuje čelične sanduke i kabele za njihovo vješanje na pilone, predstavlja pola vrijednosti mosta Pelješac.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime