Svega nekoliko sati nakon što se u cijelom zemljom proširila video snimka fizičkog iživljavanja nad nekoliko pasa, u srijedu navečer uhićen je muškarac koji je tukao i cipelario životinje.

Radi se o članu jednog lovačkog društva koje je zgroženo ponašanjem člana i kojem po statutu prijeti brisanja iz članstva. Osim što su se ogradili od ponašanja člana, iz spomenutog lovačkog društva ističu da se ovaj događaj nije zbio u Dalmatinskog zagori nego u Lici. Muškarac se iživljavao nad psima jer su mu izgrizli instalacije u prtljažniku dok su bili zatvoreni u njemu.

Prijeti mu kazna zatvora do jedne godine

No bez obzira na blage odredbe lovačkog statuta, Kazneni zakon je mnogo konkretniji. U 205. članku ovog zakona tako stoji da će osoba koja usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kazniti kaznom zatvora do jedne godine.

Snimka je toliko uzrujala javnost da su neki članovi društava za zaštiti
životinja pozvala na otvorenu akciju prema počinitelju. Srećom, pravodobna reakcija policije vjerojatno će smiriti tenzije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime