Splitska policija izvijestila je da je tijekom srijede privela 22-godišnjaka s područja Solina kojeg dovodi u vezu s napadom na vaterpoliste “Crvene zvezde” koji se prije četiri dana dogodio na splitskoj Rivi.

U policiji nisu potvrdili je 22-godišnjak iz Solina zaista povezan s napadom na srpske vaterpoliste, ali su najavili da će kriminalističko istraživanje to pokazati. Prema neslužbenim informacijama, mladog se Solinjanina sumnjiči za identična kaznena djela kao trojicu dosad uhićenih napadača.

Mladić će tijekom četvrtka vjerojatno biti ispitan u Državnom odvjetništvu nakon čega će se odlučiti hoće li u pritvor ili ne. Policija traga za još jednim napadačem.

Trojica dosad uhićenih sumnjiče se za kaznena djela kvalificiranog razbojstva, teškog ozljeđivanja u pokušaju i zločina iz mržnje. Njih je policija nedugo nakon napada uhitila. Dvojici je određen jednomjesečni zatvor, a treći je pušten da se brani sa slobode. Za ova kaznena djela prijeti do 8 godina zatvora.

Policija je objavila i detalje napada.

“Razlog napada bila su klupska obilježja na odjeći stranih državljana, te su napadači, u namjeri da oduzmu klupska obilježja, strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu te od 29-godišnjeg stranog državljanina zahtijevali da im preda klupski dres. Počinitelji su ga pritom nazivali pogrdnim imenima i prijetili mu, a nakon što je 29-godišnjak u bijegu skočio u more, od njega su i nadalje, uz prijetnju nožem zahtijevali predaju odjeće s klupskim obilježjima, a što je on na kraju i učinio”, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime