UEFA POKRENULA DISCIPLINSKI POSTUPAK Hajduk se tereti po 4 točke, Everton po jednoj

Evertonovi navijači izazvali su kratki prekid na utakmici s Hajdukom, a delegat je propustio zabilježiti ulaske u teren njihovih navijača

Jučer u popodnevnim satima, UEFA je objavila na svojim internetskim stranicama da pokreće disciplinski postupak nad Hajdukom i Evertonom. Tako se Everton tereti po jednoj točci ovog postupka, dok se Hajduk tereti po 4.


UEFA tereti Evertonove navijače za bacanje predmeta na Torcidu, iako je vidljiv propust delegata koji optužuje Torcidu za ulazak u teren, ali ako pogledate snimke vidjet ćete da nijedan torcidaš nije prešao dalje od zaštitne ograde i reklame, dok nekoliko navijača Evertona ulazi u teren i sa sigurne udaljenosti iza leđa redara gestikulira neprimjereno prema Torcidi.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/SPORTbible/videos/2412619252216926/” bottom=”30″]

Torcida je optužena za bacanje predmeta, uznemiravanje publike, pokušaj ulaska u teren i oštećenje imovine. Kada se realno sagledaju stvari osim oštećenja imovine, tj. trganja stolica u svim ostalim točkama može se uzeti olakotna okolnost u propustu organizacije. Naime, organizator je odredio da gostujući i domaći navijači stoje na jako maloj udaljenosti. Domaći navijači su bacanjem predmeta na gostujuću tribinu isprovocirali Torcidu, koja se u ovom slučaju sama pokušala obraniti s obzirom na to da ni redari ni policija nisu urgirali prema izvoru problema. Opravdanja su suvišna ali nužna u ovom slučaju. Jasno je da se radi o recidivistima, ali probajte se sjetiti kada je zadnja bengalka upaljena na europskoj utakmici.

S obzirom na navedeno disciplinska komisija bi nakon pregleda očitovanja oba kluba i snimki, mogla donijeti relativno blagu odluku i kaznu za oba kluba, ali teško da će donijeti do sljedeće utakmice na Poljudu. Dakle po pravilniku Hajduk može dobiti najviše do 40 tisuća eura kazne kada se zbroje svi prepusti, a prazan stadion jedino u nekom najcrnjem scenariju do kojega će teško doći.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0