Jedna učenica viših razreda Osnovne škole Juraj Dalmatinac pozitivna je na koronavirus. Kako doznaje ŠibenikIN od ravnatelja Natka Duvnjaka, pozitivan test učenici je utvrđen polovicom ovog tjedna te se ona od tada nalazi u izolaciji.

Međutim, u samoizolaciju nije išao cijeli razred, već samo nekoliko učenika koji su sjedili u njenoj blizini.

To je izazvalo zabrinutost kod roditelja učenika, ali sve je u školi poduzeto po savjetima epidemiologa koje su iz škole odmah kontaktirali.

– U školi se provode sve propisane mjere i na njih se strogo pazi. Sve klupe udaljene su jedna od druge metar i pol, svi učenici i profesori stalno nose maske. Tako smo iz epidemiološke službe dobili naputak da u samoizolaciju ide samo nekoliko učenika koji su bili najbliže zaraženoj učenici – kaže Duvnjak.

ŠibenikIN i kako učenica nema simptoma, ali test je bio pozitivan. Svi ostali učenici su bez simptoma.

– Pokazalo se da je poštivanje mjera nepohodno te kad se one poštuju ne moraju cijeli razredi u izolaciju. Molimo roditelje da paze na simptome svoje djece i ako primijete nešto da dijete ne šalju u školu. Samo uz maksimalno poštivanje svih mjera uspješno ćemo završiti ovu školsku godinu – zaključuje Natko Duvnjak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime