Ubojstvo na Hvaru: Čeka se početak trećeg suđenja Slađani Novoselnik (33) pred splitskim Županijskim sudom

Tužiteljstvo drži da je Slađana poticala nećaka, s kojim se upustila u ljubavnu vezu kada je mladić imao 15 godina, na likvidaciju tada 32-godišnjeg muža


Nikako da krene treće suđenje Slađani Novoselnik (33), optuženoj da je poticala tada maloljetnog nećaka svog supruga Domagoja Novoselnika na njegovo ubojstvo.


Tužiteljstvo naime drži da je Slađana poticala nećaka, s kojim se upustila u ljubavnu vezu kada je mladić imao 15 godina, na likvidaciju tada 32-godišnjeg muža u obiteljskoj kući u Vrisniku na Hvaru, a kako bi nastavili zajednički život.

Dvije presude

Domagoj je ubijen u ljeto 2011. godine, a od tada su donesene dvije presude. Prvi put je Županijski sud u Splitu osudio Slađanu Novoselnik, u medijima poznatiju pod nadimkom “fatalna ujna”, na 22 godine, a nećaka na deset godina zatvora. Ta je presuda ukinuta pa je u ponovljenom postupku Slađana oslobođena, a nećak (koji je u vrijeme zločina imao 17 godina pa je stoga suđenje zatvoreno za javnost) je dobio osam godina zatvora.

No, i ta presuda je ukinuta na Vrhovnom sudu, zbog proceduralnih razloga. Treće suđenje bi trebalo uskoro započeti pred sutkinjom Višnjom Strinić. Dva dosadašnja pokušaja zakazivanja pripremnih ročišta su propala zbog nedolazaka – prvi put se optuženi mladić nije pojavio jer, tvrdi, nema novca za put do Splita, a drugi put nije došla optužena misleći da će se ponoviti slučaj.

Moguće prisilno dovođenje

Sutkinja Strinić, iako po stažu među najmlađima na splitskom Županijskom sudu, neće tolerirati takve “manevre”.Optuženi je dobio dodatnog branitelja po službenoj dužnosti, dok je najavila i prisilna dovođenja na sud ako se situacija ponovi. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime