UBLAŽAVANJE MJERA Od sutra rodbina i obitelj može posjetiti korisnike domova za starije

"Kod dolaska u dom, posjeti će se odvijati u vanjskim prostorima pružatelja usluge"


Zbog dobre epidemiološke situacije, od sutra se ublažava mali dio restriktivnih mjera. Učenici osnovnih škola vraćaju se u školske klupe, dopušta se treniranje na otvorenom, otvaraju se bazeni, a promjena će biti i u domovima za starije, piše HRT.


– Nakon četiri i pol mjeseca, HZJZ je donio nove mjere za korisnike domova za starije osobe i pružatelje usluga socijalne skrbi. Novina je da od sljedećeg tjedna rodbina i obitelj korisnika domova mogu u posjet korisnicima, ali i korisnici mogu pod strogim epidemiološkim uvjetima izaći izvan doma – izjavila je za HTV-ov Dnevnik u podne pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba Romana Galić.

– Kod dolaska u dom, posjeti će se odvijati u vanjskim prostorima pružatelja usluge, a za posjet nepokretnim korisnicima vrijedit će stroge epidemiološke mjere, i posjet će se odvijati po unaprijed utvrđenom rasporedu posjeta ustanovi – kazala je.

Popuštanje mjera moguće je jer je, primjerice u zagrebačkim domovima za starije i nemoćne već oko 2.200 korisnika primilo cjepivo protiv koronavirusa, a 1.600 od njih primilo je i drugu dozu cjepiva. Također, bolest COVID-19 preboljelo je i od nje se oporavilo oko 600 korisnika, piše HRT.

– Izlazak iz domova omogućit ćemo upravo onim korisnicima koji su COVID preboljeli unatrag 90 dana i onima koji su primili i drugu dozu cjepiva. Znači, od utorka, oni će moći izaći iz ustanova, nakon četiri i pol mjeseca – rekla je Romana Galić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
6
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime