Ubio bivšu suprugu, pokušao i sebe: “Takav krik u životu nisam čuo! Nikada ga neću zaboraviti, ledio je krv”

Susjedi su u šoku


Takav krik u svom životu nisam čuo. Krik koji ledi krv u žilama i koji dugo neću moći zaboraviti, kazao je šokirani susjed iz ulice u Galižani kraj Pule, gdje se u subotu oko 18 sati dogodilo ubojstvo i pokušaj samoubojstva.


Iako u ovom trenutku očevid još uvijek traje, 24 sata neslužbeno doznaju da je D.A. (60) nožem usmrtio svoju bivšu suprugu J.A. (54) te pokušao presuditi sebi. Prevezen je u pulsku Opću bolnicu. Iako rastavljeni, supružnici su, doznaje se, živjeli u istoj kući. Policija je dojavu o ovoj tragediji dobila od kćeri koja također živi u istoj kući, na katu, zajedno sa suprugom i dvoje djece.

Susjedi s kojima su novinari razgovarali u šoku su stajali pogleda uprtog u kuću u kojoj je njihov mještanin samo par sati ranije presudio nesretnoj ženi.

– On je bio bolestan čovjek koji je puno pio, a imao je šećernu bolest. Šećer, alkohol i stres ne idu zajedno. Kao susjed je bio miran i dobar. Već me zvalo pola Galižane ne vjerujući da je on to napravio. Kad je popio znao je prijetiti da će se ubiti, pa da će dići ruku i na nju. Ma ljudi, kad si pijan svašta govoriš. Nitko nije to uzimao previše ozbiljno. Policija je zbog njegovog pijanstva i prijetnji dolazila više puta i odvozili su ga. Ne znam točno što se dogodilo ali sam čuo urlike od njezine kćerke. Iako sam bio u tom trenutku u kući, taj urlik je bio toliko snažan da sam se skamenio. Oni su došli u Galižanu iz Bjelovara. A mogli su tako lijepo živjeti u toj lijepoj kući. To su ljudi koji nikada nikoga nisu dirali i poštivali smo se kao susjedi. Znao sam njemu više puta reći: “Prestani piti i nemoj dolaziti kod mene tražiti “još dec”. Zadnji puta prije nego je policija pozvana, isto je pijan vikao da će ubiti sebe pa je mrmljao da će ubiti i nju… Rekao sam mu da ne priča gluposti, pogotovo kad dolazi kod mene, jer takve priče ne želim slušati. To sam mu odrješito rekao – kazao je susjed.

Potvrdio je da na katu kuće žive kćer, zet i unuci, da su bivši supružnici živjeli u prizemlju te da imaju i sina koji živi u Njemačkoj.

– Evo, njihov pas je trenutno kod mene dok policija ne završi očevid. Jadan pas na podu nepomično leži i tiho cvili. Jako je tužan. Nju sam zadnji puta vidio oko 16 sati kada mi je mahnula iz automobila i nasmiješila se. Za dva sata već je bila mrtva! – u nevjerici je ispričao susjed.

Policija je, doznaje se, reagirala više puta zbog nasilja u obitelji u toj kući, a prošle godine nesretna žena je zvala policiju prijavivši ga za prijetnje. Odmah je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je, kazali su iz PU istarske, tada priveden u pritvorsku jedinicu.

Neslužbeno pak saznaju 24 sata da je ove godine u rujnu prijetio da će ubiti sebe te je i tada policija reagirala i spriječila ga u samoozljeđivanju, pa je D.A. završio na psihijatrijskom liječenju.

Više detalja oko ove obiteljske tragedije bit će poznato po okončanju očevida.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
31
Grrr
6
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime