U župama i kapelama na području Dubrovačke biskupije prikupljat će se milostinja za siromašne

Odredba je to dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića koju je uputio župama i samostanima


Milostinja za siromašne prikupljat će se u svim župama i kapelama na području Dubrovačke biskupije u nedjelju, 17. studenog kada Katolička Crkva slavi 3. Svjetski dan siromaha. Odredba je to dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića koju je uputio župama i samostanima koje također poziva da se pridruže ovoj inicijativi.


Propovjednike je također zamolio da glavne naglaske Papine poruke prenesu vjernicima u svojim homilijama na tu nedjelju, kako bi se i na taj način uključili u proslavu Svjetskog dana siromaha.

Na nedjelju Krista Kralja, 20. studenog 2016., završavajući izvanredni jubilej milosrđa, papa Franjo uputio je apostolsko pismo “Misericordia et misera” u kojem je izrazio želju da cijela Crkva na 33. nedjelju kroz godinu proslavi Svjetski dan siromaha te je napisao:

“Bit će to najdostojnija priprava za proslavu svetkovine Isusa Krista Kralja svega svijeta, koji se poistovjetio s malenima i siromašnima i koji će nas suditi po djelima milosrđa (usp. Mt 25, 31-46).”

Ovaj dan nam posvješćuje da je siromaštvo u samom srcu Evanđelja, i da, sve dok Lazar leži na vratima naših domova, ne može biti pravde niti društvenog mira, navodi se u pozivu dubrovačkog biskupa.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime