Hrvatska rukometna reprezentacija u dramatičnoj utakmici je svladala Island 27:31 i osvojila prva dva boda na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj i Danskoj.

Većina prvog poluvremena je protekla u izjednačenoj igri, a Island se prvi put odlijepio kada je Lino Červar izvadio do tada odličnog vratara Marina Šegu. Islanđani su otišli na 14:11, ali Červar ponovno vraća Šegu na gol te su se “Kauboji” uspjeli vratiti na 14:14, kada je Domagoj Duvnjak pogodio za izjednačenje. Hrvatska je ukupnom serijom 5:0 uspjela potpuno okrenuti rezultat i na poluvrijeme otići rezultatom 14:16.

Na početku drugog dijela “Kauboji” su nastavili istim ritmom, a Hrvatsku su nosili Luka Stepančić, koji je zabijao kao na traci te Šego, koji je zaključao svoja vrata. Obrane na obje strane nisu briljirale, a Island je u 39. minuti uspio doći na samo gol zaostatka.

Hrvatski rukometaši nikako nisu uspijevali pronaći put do islandskih vrata te su Islanđani poveli 23:22 u 45. minuti susreta. Červar je pozvao time – out, koji je probudio naše rukometaše, koji su se uspjeli ponovno vratiti u susret.

U posljednjih osam minuta se ušlo rezultatom 26:26, a Hrvatska je ponovno povela u 54. minuti golom Stepančića, a Zlatko Horvat je u 55. minuti uspio povisiti na 26:28.

Do kraja Hrvatska nije dopustila da se Island približi, a junaci su bili Šego, koji je skupio 12 obrana i Stepančić, koji je zabio 8 pogodaka.

Sljedeću utakmicu igramo protiv Japana, a ona je na rasporedu u nedjelju u 16 sati i 30 minuta.

 

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime