Grad Supetar je dobio sredstva za rekonstrukciju Dječjeg vrtića Mrvica, a uz to je uređeno peto po redu dječje igralište.

Supetrani su za potrebe rekonstrukcije zgrade dječjeg vrtića “Mrvica” sredstva povukli iz tri različita izvora financiranja: Ministarstvo demografije (1,2 mil kn), Ministarstvo graditeljstva (1,6 mil kn) i Ministarstvo poljoprivrede mjera 7.4.- (1,28 mil kn).

Ostatak investicije, koja je najveća investicija u predškolski odgoj od izgradnje vrtića prije skoro 40 godina, pokrit će se iz odobrenih sredstava Habora s vrlo povoljnom kamatom od 0,1%. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 7 milijuna kuna, a u tijeku je pregledavanje dokumentacije za odabir izvođača radova koji bi trebali krenuti nakon Nove godine.

Osim rekonstrukcije temeljene zgrade dječjeg vrtića, odabran je izvođač radova na uređenjem dvije dodatne grupe za neispisanu djecu a sve radi velikog broja neupisane djece. Vrijednost ove investicije je 1,3 mil kn.

Grad Supetar će ovim dvjema investicijama u vrijednosti oko 8,3 mil kn riješiti pretpostavke za ugodan boravak djece u vrtiću ali i za kvalitetan rad osoblja.

– Zaista sam ponosna na ulaganja koja ćemo ostvariti u predškolskom odgoju u narednoj godini jer su to bila i moja predizborna obećanja. Dostupan vrtić za svu djecu, ugodni uvjeti boravka to je čemu teži svaki roditelj te će nas Grad to i osigurati. Sve ove investicije u predškolski odgoj,izgradnja novih dječjih igrališta, povećanje izdvajanja za novorođenu djecu, asistenti za rad s djecom sa posebnim potrebama ne samo u školi već i u vrticu, besplatne knjige, radne bilježnice, teke, stipendije najboljim učenicima i studentima dio su našeg programa Sritna dica-Sritan grad koji ima za cilj stvoriti ugodno i stimulativno okruženje za našu djecu, rekla je gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

Uređeno peto igralište u Supetru!

Protekli tjedan ostvareno je peto po redu uređeno dječje igralište u našeg Gradu , te su ta mjesta uz sportsku dvoranu, postala okupljanje djece i mladih.

– Uz ulaganja u predškolski odgoj radimo i na pripremi dokumentacije za novu osnovnu školu. Na prošloj sjednici vijeća donesena je odluka o otkupa velikog djela zemljišta za potrebe buduće zgrade. Cilj je do kraja 2019. Godine riješiti pitanje vlasništva nad zemljištem, dobivanje lokacijske dozvole i ugovaranje izrade glavnog projekta zagrade.
Supetar je zaista postao mjesto koje privlači mlade obitelji, zaključila je Marković.

Sritna dica Sritan grad“ program je usmjeren na demografski rast i razvoj, a Grad Supetar ga intenzivno provodi od početka ove godine u želji da svojoj djeci kao najosjetljivijem i najranjivijem segmentu otočne zajednice pruži sigurnost, ljubav i bezbrižno djetinjstvo. Igralište u parku Ratac peto je dječje igralište na području grada i njegovih naselja uređeno i opremljeno po najvišim standardima, a u prigodi njegova otvorenja Grad Supetar i službeno započinje s najavljenom kampanjom ”Reci ne pušenju na dječjim igralištima”.

Upravo na dječjim igralištima nalazi se najviše opušaka koje bacaju odrasli pušači koji dolaze kao pratnja djeci, a ovom inicijativom Supetar želi napraviti korak prema promjeni takvog ponašanja te dječja igrališta na javnim gradskim površinama proglasiti oazama dobrovoljno oslobođenim od pušenja, duhanskog dima i opušaka. Temeljem gradske odluke o komunalnom redu na svim dječjim igralištima postavile su se ploče s pravilima ponašanja, a kampanja „Reci NE pušenju na dječjim igralištima“ nastavit će se provoditi u vrtićima i školama.

Pridružite se našoj akciji i recite NE pušenju na dječjim igralištima! – poručuju iz Supetra.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime