Udruga Milan Ožić Mike osmu godinu za redom organizira Memorijalni festival “Mike” a održat će se usubotu, 11. svibnja u Gradskom sportskom centru u Makarskoj te u parku fra Jure Radića. Bogati program počinje u 12 sati, a kao i prethodnih godina organizirana su sportska natjecanja i glazbeni program.

Sa željom da festival raste, sportski program smo osim standardnim natjecanjima u malom balunu i basketu te povlačenju konopa, obogatili i turnirima u šijavici i bućama, te će se tijekom popodneva održavati i dječje igre, kako bi ove godine i naši najmlađi uživali u festivalu.

Glazbeni dio festivala održat će se u prekrasnom ambijentu parka fra Jure Radića, a za odličnu zabavu ove godine su zaduženi dj Spajić, makarski rock bend Rezerve te legendarni Mile Kekin. Kao i svake godine do sad, za dobru spizu pobrinut će se udruga Marendin.

Uz tradicionalno skupljanje prihoda za daljnji rad udruge Mike, ove godine će se u sklopu festivala održati i humanitarni buvljak “Sretni ormar” od kojeg će sva sredstva ići za pomoć obitelji Hrstić, za koju je u tijeku humanitarna akcija.

Kao i do sada, organizatori očekuju veliki odaziv posjetitelja i naših prijatelja i volontera, s velikom željom da nam svi budu veseli, zdravi i nasmijani tog dana.

– Udruga Mike se bavi humanitarnim radom, pomaganjem potrebitima i ugroženima te promicanjem ljubavi, prijateljstva, solidarnosti i volontiranja.

Osnovani smo 24.02.2012. s ciljem održavanja uspomene na našeg prerano preminulog prijatelja Milana Ožića Mikea, te se od samog osnutka, tijekom cijele godine bavimo volonterskim radom i prikupljanjem donacija koje potom dodjeljujemo onima kojima je u tom trenutku potrebna pomoć.

Od 2017. godine smo u svoj program pomoći uključili i Natječaje usmjerene prema vrtićima, školama i sličnim ustanovama čiji su korisnici djeca ili osobe s posebnim potrebama, te im doniramo sredstva, odnosno materijale ili gotove proizvode (didaktička oprema, razna pomagala, građevinski materijal i sl.) s ciljem da im pomognemo poboljšati daljnji rad, olakšati učenje i razvoj te pružiti sigurnost i osjećaj pripadnosti sredini u kojoj se nalaze.

Do sada smo u našoj zajednici donirali preko 150.000,00 kn u svim gore navedenim programima, te se nadamo da ćemo, iz godine u godinu, tu vrijednost podizati te povećavati svijest zajednice o humanitarnom radu, zajedništvu, volontiranju i socijalnim problemima – poručuju iz Udruge Mike.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime