U četvrtak 24. rujna od 10 do 13 sati organizraju se Dani otvorenih vrata udruga u posjet Kuharskoj Akademiji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija u Jobovoj 2 na splitskom Spinutu.

Tom prilikom moći će upoznati staru kuhinju Trogira i okolnih otoka kroz pripremu jela pučke i ribarske tradicije ovog starog grada bogate povijesti i u gastronomskom smislu.

Prezentaciju vodi član ŠKMER-a Vjekoslav Grgantov, inače šef kuhinje konobe Best i Ville Luna u Trogiru, a pokazat će pred posjetiteljima pripremu tri slijeda koja dobrim dijelom vuku korijen iz venecijanske tradicije među kojima su kumpari i lovine na ladno (volci i nanari), skuša s grezon šalšom i aromatiziranom purom i rogač kocke.

“Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga se organizira s ciljem predstavljanja rada udruga i načina pružanja potpore građanima i lokalnoj zajednici. U četvrtak, 24. rujna, ŠKMER Kuharska Akademija otvorit će vrata i predstaviti svoje aktivnosti kroz kulinarske prezentacije pripreme jela koja objedinjuju mediteransku gastronomsku tradiciju i zdrav način prehrane, a tema su niza naših edukativnih radionica” – istaknula je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER Kuharske Akademije

U subotu 26. rujna od 9 do 13 sati u Đardinu građani će moći posjetiti i ŠKMER-ov štand te na Danu volonterskog rada kušati tjesteninu s patkom. Prodajom porcija i donacijama prikupljat će se sredstava za potrebite kao što se to radi iz godine u godinu na ovoj manifestaciji, a radi se o nabavci pomagala za Županijski savez slijepih Split koja će članovima udruge omogućiti učenje životnih vještina.

Riječ je o uređajima kao što su kuhinjska vaga i indukcijska ploča koje “govore”, mjerni govorni vrč i slično, najavljuju organizatori.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime