U Splitu osvanuo grafit mržnje prema Srbima, Grad ga odmah uklonio. Gradonačelnik: “U Splitu ovakve stvari neće proći”

Isti sadržaj je istaknut polovicom prošlog mjeseca kada su navijači Dinama na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent mržnje

U Šibenskoj ulici na splitskom Kmanu, na asfaltu je osvanuo grafit mržnje sadržaja: “Jebat ćemo srpske žene i djecu”. Isti sadržaj je istaknut polovicom prošlog mjeseca kada su navijači Dinama na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent mržnje.


Grafit nije od danas

Inače, od stanovnika Kmana doznajemo da gnusni grafit nije nastao danas nego tu stoji od završetka aktualne školske godine.

– Zašto se reagiralo tek danas nije nam poznato. Međutim, možemo primijetiti da se slične poruke mržnje mogu pročitati nakon završetka svake školske godine – govori nam nekoliko stanovnika ovog splitskog kvarta.

 

O današnjem grafitu u Splitu upitali smo splitsku policiju.

– Oko 15 sati 35 minuta stigla je dojava da je u Šibenskoj ulici na asfaltu grafit uvredljivog sadržaja.


Policijski službenici su izašli na mjesto događa te se provode mjere i radnje iz nadležnosti policije, a grafit je uklonjen od strane komunalnog redarstva – kazao nam je Jerko Kurevija iz poslova odnosa s javnošću u PU splitsko-dalmatinskoj.

Gradski koncesionar zadužen za brisanje uvredljivih grafita nakon spoznaje o postojanju uvredljivog grafita izašao je u Šibensku ulicu na Kmanu te je uklonio grafit.Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara rekao nam je da kao ni do sada neće dozvoliti bilo kakve parole mržnje i poziva na nasilje i netrpeljivost, osobito prema bilo kojoj manjinskoj skupini.

– U Splitu gradska vlast se kontinuirano bori protiv ovakvih i sličnih grafita. Grad uvijek odmah reagira po dojavi. U Splitu ovakve stvari neće proći jer naš grad je otvoren za sve te se neće tolerirati mržnja i nasilje prema bilo kome – kazao je Krstulović Opara.

Iz Grada nam kažu da će biti podignuta prijava protiv nepoznatog počinitelja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime