Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević danas je obišao solinske učenike povodom početka nastavne godine.

“Dragi školarci, roditelji, učiteljice i učitelji, nek vam je sretan i blagoslovljen početak nove školske godine.

Mnogi će učenici ove godine pohađati nastavu po novom školskom programu, nadam se zanimljivijem, prilagođenijem današnjem vremenu, stoga svima želim da se kroz nastavu i druženja što lakše prenesu potrebna znanja. Velika je odgovornost za novi kurikulum pala na pleća učiteljica i učitelja, pomozimo im.

Život će ionako svakome donijeti svoj put, nemojmo od škole praviti bauk ili stres, nek “znanja kako pronaći znanja” te svakako dječja druženja i prijateljstva, a ne ocjene, budu glavna nit vodilja.
Posebno je to važno kod naših najmlađih, 342 solinska prvašića koji su danas prvi put sjeli u školske klupe. Nek nam osnovni zadatak bude da požele i sutra doći u učionicu.

Solin je Grad prijatelj djece s četiri osnovne škole, nadajmo se i srednjoj u budućnosti, a škola je važan dio odrastanja. Učinili smo sve u svojoj mogućnosti, a činit ćemo i dalje da tako ostane.

Djeca su djeca, zamišljena, razigrana, rastrčana, neiskusna… stoga posebno apeliram na vozače da povedu računa o sigurnosti u prometu a u blizini škola ili ugledavši djecu na pločniku obvezno smanje brzinu. Igra ne zna granice.Nek nam je svima sa srićom i osmijehom na licu
nova školska godina” – poručio je gradonačelnik Ninčević.