Zrakoplov srpske vojske, MiG-21, srušio se jutros oko 9 sati za vrijeme redovitog letačkog zadatka. Nesreća se dogodila u selu Brasina kod Malog Zvornika, priopćilo je Ministarstvo obrane, piše Index.

Nakon što su obavijestili obitelji, iz Ministarstva su objavili da su oba pilota poginula.

Na mjesto nesreće upućena je ekipa Službe traganja i spašavanja srbijanskog zrakoplovstva i protuzračne obrane te mjerodavni istražni organi, navedeno je u priopćenju.

Svjedokinja: Eksplozija je bila nemoguća

“Letio je nisko i pao u potok. Nas troje je to gledalo! Izbjegao je kuće, ja sam jaukala, cijelo selo sazvala, da pomognemo, da spasimo djecu. Eksplozija je bila nemoguća. Borio se da ne udari u kuće, meni je malo krov okrznuo”, rekla je za Večernje novosti jedna mještanka.

Bosansko-hercegovačka televizija TV Podrinje objavila je snimku koja prikazuje oblak dima nakon pada aviona.

Teže je ozlijeđen jedan čovjek, avion mu se srušio na imanje

Prema informacijama tamošnjih medija, teže je ozlijeđen i mještanin na čije imanje se srušio avion, a primljen je u Opću bolnicu Loznica s opeklinama grudi, glave i ruku, ali nije životno ugrožen.Telegrame sućuti obiteljima poginulih pilota uputili su predsjednik Aleksandar Vučić, ministar obrane Aleksandar Vulin i načelnik Glavnog stožera, general Milan Mojsilović.

Avion MiG-21 pregledan je prije polijetanja u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda je zaključeno da je ispravan i spreman za let, naglasilo je Ministarstvo u priopćenju, piše Index.

Mediji su objavili da je riječ o posljednjem zrakoplovu tog tipa u srpskoj vojsci, kao i da je taj MiG-21 u uporabi bio 34 godine.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime