U ovoj dalmatinskoj općini su zgroženi: Sportski centar ne služi za akrobacije ili „paljenje guma“,

Velik broj motociklista i biciklista - maloljetnih osoba, svojim vozilima oštećuju sportske površine staze i igrališta


Javnosti će uskoro biti predstavljen “Športsko-rekreacijski centar Murterski škoji”, projekt kojim je obavljena rekonstrukcija zapuštenog sportskog terena uz osnovnu školu. No, nažalost, dok se obavljaju posljednji kozmetički radovi prije otvorenja, susrećemo se s vandalskim postupanjem prema zajedničkoj imovini svih nas. Konkretno, velik broj motociklista i biciklista – maloljetnih osoba, svojim vozilima oštećuju sportske površine staze i igrališta koje NISU namijenjene za akrobacije ili „paljenje guma“, priopćili su iz Općine Murter.


“Iz tog razloga, narednih dana će biti postavljen video nadzor, kako bi se ubuduće registriralo počinitelje devastacije sportskih terena, a ovi putem roditelje molimo da informiraju djecu o ispravnoj svrsi i načinu korištenja sportskih površina.

Kao što ste i upoznati, niz godina je prethodni teren bio opasna prijetnja korisnicima, jer nije zadovoljavao niti minimalne sigurnosne standarde niti je bio funkcionalno upotrebljiv, te je iz tog razloga saniran. Procijenjena vrijednost projekta jest 750.000,00 kuna, od čega će u iznosu od 100.000,00 kuna projekt financirati Hrvatski olimpijski savez, dok će se ostatak financirati iz općinskog proračuna”, ističu u Općini.

Rekonstrukcijom je obuhvaćena izmjena podne obloge na atletskoj stazi, malonogometnom igralištu i malom igralištu za košarku, odbojku i ”mali” rukomet, te niz dodatnih sadržaja koje će koristiti klubovi, školska djeca te svi koji se bave srodnim sportskim aktivnostima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
6
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime