Dio medija najavljuje vrlo jaku promjenu vremena sljedećih dana. Koliko se to tiče Dalmacije i opraštamo li se zaista od kasnoljetnih temperatura zraka?

U ovim trenucima hladna fronta prilazi sjeverozapadnom dijelu zemlje, a u srijedu će doseći sjeverni Jadran. U prvom dijelu četvrtka premještat će se i preko područja Dalmacije. Ipak, valja naglasiti da ova fronta u Dalmaciji ne donosi puno kiše, ponegdje će čak i potpuno izostati.

Satelitska snimka naoblake iza 21 sat (Vrijeme & radar)

Temperature zraka će od četvrtka malo pasti, ali čak i u četvrtak dio Dalmacije će doseći vrlo toplih 25°C, pa o pravom zahlađenju nema govora. Pad temperature najviše ćemo osjetiti u noćnim satima, najviše u Zagori i to od petka navečer.

Već sljedeći tjedan vrlo vjerojatno nam se vraća natprosječna toplina!

U srijedu će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. U sjevernoj i srednjoj Dalmaciji tek ponegdje može biti vrlo malo kiše. Kasno navečer u sjevernoj Dalmaciji jače naoblačenje, lokalno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji od jutra će zapuhati umjerena, ponegdje i jaka bura, drugdje još slab jugozapadnjak i jugo. Navečer će se bura širiti na srednju Dalmaciju. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 23 do 28°C.

U prvom dijelu četvrtka fronta će se premjestiti nad srednju, a u potom i južnu Dalmaciju. Njenim odmicanjem na istok očekuje se postupno razvedravanje sa zapada, prvo u sjevernoj Dalmaciji. Puhat će slaba do umjerena bura, ponegdje s jakim udarima. Podno Velebita jaka do olujna bura. Dodatno će osvježiti pa će najviše dnevne temperature biti većinom od 18 do 25°C.U petak, subotu i nedjelju bit će pretežno vedro. Noći i jutra osjetno hladniji. Tako će u noći s petka na subotu minimalne temperature zraka u nekim kotlinama Zagore biti ispod 5°C, a uz obalu ispod 15°C. Do umjerene bure bit će još u petak, a subotu će potpuno prestati. Najviše dnevne temperature većinom od 21 do 26°C.

Očekivane minimalne temperature zraka u subotu rano ujutro


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime