U nedjelju rekreativna MTB utrka uspona na Kamešnicu

9. kolo rekreativne XC Zimske lige Dalmacije

Biciklistički klub Kamešnica i ove godine nastavlja u punom zamahu. U nedjelju, 11. ožujka, u 12:00 sati u Otoku s ‘roknjače’ starta 9. kolo rekreativne XC Zimske lige Dalmacije!


U prethodnoj godini BK Kamešnica uspješno je organizirao dvije rekreativne biciklijade, rekreativnu XCO utrku „Vučija staza“ te profesionalnu sportsku utrku i kup Hrvatske koji se 30.7.2017. u Otoku vozio pod istim imenom, ali na puno višoj razini. Klub je već poznat diljem Europske unije gdje su njihovi članovi vozili mnoge utrke, a veliki dio inozemnih biciklista je u ovim prethodno organiziranim događajima posjetio naš kraj (natjecatelji iz Njemačke, Belgije, Slovenije, Crne Gore, Italije, BiH itd.).

Iz BK Kamešnica kažu kako imaju potencijala i volje za nove i ambicioznije projekte, a posebno ih raduje rastući broj mladih članova. Upravo zbog brojnih aktivnosti na svim rekreativnim utrkama u domaćoj XC zimskoj ligi Dalmacije, pripala im je čast organizacije jedne od 12 zakazanih utrka.

Bicikliste će provesti našim domaćim krajem i, kao i dosada, dobro ih ugostiti.
Nakon samog starta ide se u Stranu gdje se asfaltnim putem pedala prema „kamičku“. Asfaltnu cestu nakon prvog strmijeg uspona nastavlja utabani makadamski put kojim utrka nastavlja prema Blacama i Malim Koritima. Cilj se u Gornjim Koritima nalazi tik uz izvor najčišće pitke vode, na nevjerojatnih 980 metara nadmorske visine.

Moguća dužina uspona je do 17 km i 950 m nadmorske visine, a cijelim se dijelom pogled pruža na Konj, najviši vrh Kamešnice te na Cetinsku krajinu. Nakon prolaska svih biciklista kroz cilj, u već svima poznatoj sali OPG-a Džimbeg, organiziran je zajednički ručak i proglašenje najboljih.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0