Jučer je u Kaštel Kambelovcu održano ”Prvenstvo svita u pripremanju boba i sipe”. U tri kategorije natjecali su se profesionalni kuhari , mladi kuhari te pučki kuhari koji su na pet mobilnih kuhinja u sat vremena trebali pripremiti najbolje jelo od sipe i boba. Ocjenjivački sud u sastavu Jure Mula, Miro Kukanjac iz restorana Coccolo, Ljilja Kargotić iz splitske Turističko-ugostiteljske škole, potom priznati svjetski kuhar iz Slovenije, Joža Oseli te voditelj  jučerašnjeg ocjenjivačkog suda, kuhar Anton Nišević iz hotela Jadran iz Segeta odlučili su da je najbolje jelo kuhara iz Slovenije , Žige Klemenca. Drugoplasirani je bio Marijan Fradelić, a trećeplasirani Boris Poljak .

U kategoriji mladi kuhari natjecali su se učenici Turističko –ugostiteljske škole iz Splita te njihovi kolege iz Slovenije. Sudjelovali su Roko Gazibara, Nina Mesarić i Ivo Kapov iz hotela Stacija, Pierre Jelinić, Viktor Dodoja, Klara Šopinger , Nina Crljen, Marko Pem i Rok Gozelj.

U kategoriji pučkih kuhara natjecali su se : Ekipa Cemexa, konobe Baletna škola, ekipa Zajednica sportskih udruga Kaštela te novinarska ekipa Portala grada Kaštela. Odlukom ocjenjivačkog suda najbolje jelo od sipe i boba skuhala je ekipa Baletna škola.

– Ovo je nulto događanje, dogodine računamo na ekspanziju, želja nam je prirediti događanja na temu ‘Kaštelanski žmuli i pjati‘. Istražit ćemo koja su to tradicionalna kaštelanska jela pa uz njih sljubiti kaštelanska vina i kaštelanska ulja – rekao nam je Srećko Radnić iz RERA-e.

Organizatori, Udruga kaštelanski crljenak, JU RERA uz podršku Grada Kaštela i Turističke zajednice Kaštela, želi ovo događanje dogodine pretvoriti u puno veću feštu, koja bi trajala par dana, u svakom od Kaštela po jedan dan.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime