U jednoj županiji od koronavirusa umire svaki drugi hospitalizirani

Situacija nije baš dobra


Od koronavirusa u Karlovačkoj županiji umire svaki drugi hospitalizirani pacijent, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite koji u zadnja 24 sata broji novih 47 zaraženih i dvije umrle osobe.


“Od hospitaliziranih i u drugim bolnicama umire svaki drugi pacijent jer se hospitaliziraju ljudi koji razviju teži oblik bolesti, a covid još nije nešto izlječivo”, rekao je Hini ravnatelj karlovačke bolnice Nikša Antica.

Antica, koji u vrijeme pandemije koordinira radom svih triju bolnica, kazao je da umrlih 254 osoba, odnosno svaka druga hospitalizirana pokazuje da je koronavirus neizlječiva bolest te da pacijent prije svega ovisi o svom imunitetu.

Naglasio je da medicina nije svemoguća, pogotovo kad koronavirus napadne dijabetičare i pulmološke bolesnike, ljude s kardio-vaskularnim problemima i pretile.

“Upravo te njihove probleme virus strmoglavi i medicina je nemoćna”, poručio je.

U bolnicama Karlovačke županije jučer su umrle dvije osobe, novohospitaliziranih je šest, a devet je otpušteno, pa je sada na hospitalizaciji ukupno 88 covid pozitivnih pacijenata – u Karlovcu 42, u Dugoj Resi 29 i u Ogulinu 17.U županiji je od koronavirusa do sada oboljelo 7518 osoba.

Iz bolnica u Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi do sada je s covid odjela na kućno liječenje otpušteno 520 ljudi.

Među novozaraženima u zadnja 24 sata iz Karlovca je deset osoba, Ogulina devet, iz Netretića i Ozlja po šest, Barilovića četiri, Žakanja tri, po dva imaju Plaški i Slunj, a po jedan slučaj imaju Duga Resa, Cetingrad, Draganić, Generalski Stol i Vojnić.

U samoizolaciji su 324 osobe.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
6
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime