U Istri su u protekla 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, među kojima je jedna djelatnica predškolske ustanove u Novigradu zbog čega su određene mjere samoizolacije za 120 djece i 30 djelatnika tog vrtića, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 288 uzoraka briseva na covid-19, od toga 132 za administrativne potrebe, od kojih su dva pozitivna. Radi se o uvezenom slučaju iz Crne Gore dok se u drugom slučaju radi o djelatnici predškolske ustanove u Novigradu” – naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodao je da se provodi epidemiološka obrada, protuepidemijske mjere, dekontaminacija prostora te kako su određene mjere samoizolacije za 120 djece i 30 djelatnika te predškolske ustanove.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o javnom gradskom dječjem vrtiću “Tičići” u Novigradu u kojem je zaražena djelatnica, dok se u drugom slučaju radi o njenom suprugu koji je boravio u Crnoj Gori.

U Istri su tijekom jučerašnjeg dana izliječene dvije osobe, trenutno je devet aktivnih covid-19 pozitivnih osoba od toga su dvije osobe hospitalizirane u pulskoj Općoj bolnici dok se u mjerama samoizolacije nalazi se 69 osoba.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime