Joško Roščić, HDZ-ov načelnik Općine Baška Voda i otac HDZ-ovke Dragice Vranješ, koja je donedavno mijenjala Milana Kujundžića u saboru, oglasio je prodaju jahte po gotovo triput većoj cijeni od one navedene u imovinskoj kartici, doznaju Index Istrage.

U kartici ispunjenoj 11. srpnja 2017. Roščić je napisao da je vlasnik broda marke/tipa stakloplastika, proizvedenog 1985. godine, vrijednosti 120 tisuća kuna, stečenog ”kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, kupnjom od imovine i imovinskih prava, kupnjom od kapitala, nasljedstvom, novčanom pozajmicom”.

Isti je brod u oglasima na internetu doživio čudesnu preobrazbu, vrijednost mu je skočila sa 120 tisuća na 331.926 kuna, na koliko ga je procijenio lani 28. studenoga na Index Oglasima. Čudima tu nije kraj: ni mjesec kasnije, 17. prosinca, na drugom internetskom oglasniku istom brodu još je malo podigao cijenu na 334.653 kune. Uz to, više nije “marka/tip: stakloplastika”, nego jahta Princess 30 DS, a čak ju je i pomladio za tri godine – piše da je napravljena 1988. godine.

Iz oglasa doznajemo da je “2 vlasnik već 20 godina, održavan, korišten isključivo privatno, jako stabilan brod i mal potrošač. Motor je volvo penta 200 ks, putna 16 maksimalna 21 čvor”, ako vas zanimaju tehnički detalji. Da ne bude zabune oko identiteta prodavatelja, oglašivač Mate91 – Joškov sin – naveo je adresu obiteljske kuće u Baškoj Vodi.
1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime