Na Facebook stranici Građanske inicijative Split objavljena je prepiska jednog Splićanina s Odjelom za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu grada Splita.

Spomenuti građanin godinama se brine za kultni getski vrtal – sadi, kopa, zalijeva, pa i gradi ilegalne putove. Da, dobro ste pročitali. Kako kaže, prije dvije godine sa susjedom je popločao dio zelene površine za put, ali to nije prošlo nezapaženo…

– Dakle, prije dvije godine smo susjed i ja išli raditi put kraj naše kuće i cijela se javnost digla na noge. Ne bih ulazio je li ispravno ili neispravno to što smo radili, ali radovi su zaustavljeni i tadašnji je v. d. pročelnik za komunalu dao izjavu kako će uz pomoć stanara i “Parkova i nasada” pomoći pri uređenju Vrtla. Kažem, od ovog medijskog performansa je prošlo dvije godine, a Vrtal, koji se nalazi u manje više svim brošurama o našem gradu i dalje uređujem sam – navodi u jednom od emailova podsjećajući bivšeg v.d. pročelnika na neizvršena obećanja.

Kako se ništa nije pomaklo s mrtve točke, odlučio je stvar malo ‘pogurati’. Krenuo je s popločavanjem novog putića, ali ovaj put nije čekao reakciju javnosti, sam sebe je prijavio komunalnom redarstvu. Umjesto obustave radova, uslijedila je prepiska s Odjelom za komunalu koju možete pročitati u nastavku.

Isti građanin komunalne redare više puta je upozoravao i na brojne ilegalne reklame po centru grada, prilikom čega je također sam sebe prijavio, o čemu smo pisali ovdje, pa se i ta tema našla na tapetu.