U bolnici u Dalmaciji se preko reda cijepili i djelatnici policije? ”Imamo više anonimnih prijava”

Inspekcije su u tijeku


Nastavlja se pozitivna epidemiološka slika u Hrvatskoj. Imamo 431 novi slučaj zaraze koronavirusom. Preminulo je 13 osoba. Na sjeveru Hrvatske, koji je prije nekoliko mjeseci imao najtežu situaciju, počelo je cijepljenje starijih od 65 i kroničnih bolesnika, navodi Dnevnik.hr.


Držali su se, kažu, protokola, ali imali su spremnu i rezervnu listu. Traje i inspekcija ministarstva u zdravstvenim ustanovama zbog rasplitanja prozivanja za cijepljenje preko reda.

U školskim dvoranama Čakovca, Murskog Središća i Preloga počela je druga faza cijepljenja. 1100 osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika danas je dobilo svoju prvu dozu.

– Ujutro sam vidio tu, pa sam primijetio da su dolazili i oni koji se nisu predbilježili – rekao je Josip.

Akcija se nastavlja sljedeći vikend. Očekuje se 2200 doza.

– Do danas imamo preko 14 tisuća registriranih za cijepljenje u idućim tjednima – izjavila je Marina Payerl Pal, ravnateljica ZZJZ-a Međimurske županije.Što se radilo s viškom cjepiva u bolnicama i ordinacijama – češlja inspekcija Ministarstva zdravstva. Provjeravat će i slučaj ravnatelja dubrovačke bolnice Marija Bekića koji je cijepio članove svoje obitelji. Na pozive ne odgovara.

Iz reosrnog ministarstva kažu kako je 165 ustanova poslalo podatke o cijepljenjima, a tijekom idućeg tjedna bit će jasnije ima li traga nepravilnostima. Odluku će donositi povjerenstvo, a uključit će se i liječnička komora koja danas nema komentara. Zato iz udruge bolničkih liječnika kažu – ovo se ne bi događalo da se jasno zna što se radi s viškom.– U tom slučaju bi ste mogli točno uprijeti prstom i reći da – ova osoba je napravila ispravnu stvar, ova osoba je napravila mimo pravilnika. U slučaju kada nemate zapravo definirano od strane države kamo ćete s tim viškom jasno da se stvara situacija gdje može biti nekakve zlouporabe pod navodnicima – istaknula je Ivana Šmit iz HUBOL-a.

Da su se u dubrovačkoj bolnici cijepili i djelatnici policije, tvrde iz sindikata policijskih službenika. Kažu da su dobili više anonimnih prijava.

– Rukovoditelji koji sjede u toplim uredima, nemaju doticaja s građanima, znači ne primjenjuju policijske poslove i ovlasti i nisu izloženi kao policajci na terenu – napomenuo je Mario Puškarić iz sindikata policijskih službenika. One koji čekaju više ništa ne čudi.

– Bilo bi čudno da je sve ok – rekao je Mario iz Zagreba.

Druga faza cijepljenja nastavlja se idući tjedan kada nam dolazi najviše doza AstraZenece – više od 52 tisuće. Stiže nam i oko 23 tisuće doza Pfizera i više od 16 tisuća doza Moderne. Kada će krenuti treća faza, odnosno na red doći mlađi od 65 i oni koji nisu kronični bolesnici – teško je predvidjeti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
3
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime