Tvrtka Pleter traži radnike: Za Petrinju trebaju dva pomoćnika u kuhinji, konobara i vozača

Prema informacijama s web stranice, Pleter je objavio tri natječaja za rad na određeno vrijeme u Petrinji. Prednost pri zapošljavanju imaju kandidati s područja zahvaćenim potresom, a rok je 20.1.


Na stranicama državne firme Pleter, koja je od ovog tjedna preuzela pripremu i podjelu obroka na potresom pogođenim područjima Banovine, objavili su tri natječaja za posao, pišu 24 sata.


Traže konobara, dva pomoćna radnika u kuhinji te vozača za rad u Petrinji na određeno radno vrijeme zbog povećanog obujma posla. Rok za prijavu je 20. siječnja, a u natječaju nije navedena satnica.

Prema informacijama s web stranice, prednost pri zapošljavanju imaju kandidati s područja zahvaćenim potresom, a u natječaju ističu kako kandidati koji ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju na temelju Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji dužni su dostaviti valjane dokaze.

Podsjetimo, tvrtka Pleter je u 100-postotnom državnom vlasništvu, a inače je zadužena za kuhanje u vojnim restoranima i kantinama. Njihov angažman u Sisačko-moslavačkoj županiji ‘aktivirao’ se dva tjedna od razornog potresa. Do tada su posao, koji je od prvog dana mogla odraditi i ta državna tvrtka, na svojim leđima iznijeli volonteri kuhari iz cijele Hrvatske koji su sami organizirali logistiku oko nabave namirnica.

Ogorčena javnost se s pravom pitala jesu li čelnici tvrtke Pleter, znajući da imaju potrebne resurse, trebali reagirati proaktivnije.

– Čekali smo zapovijed da se uključimo u to. Čekali smo zapovijed Kriznog stožera – rekao je Marijan Mareković, šef tvrtke koja ima oko 1200 zaposlenika, mahom ugostitelja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
3
Plač
1
Grrr
4
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime